Mįslinga naujagimio mirtis: atvykus greitajai jo širdelė dar plakė

Aiškėja, kas įvyko viename netoli Kauno klinikų esančiame daugiabutyje, kuriame – vieno buto vonios patalpoje buvo aptiktas negyvas naujagimis. Įtariamoji bejėgiškos būklės savo mažylio nužudymu Klinikų medikams, kurių globoje atsidūrė po įvykio, teigė esą pagimdžiusi besimaudydama. Ir jau negyvą kūdikį. Šiandien numatyta ir jos apklausa policijoje. 

Kaip jau rašyta, antradienį Kauno policija savo suvestinėse pranešė, kad pirmadienį, apie 9 val., viename K.Genio penkiaaukštyje 33-ejų metų moteris pagimdė vyriškos lyties kūdikį be gyvybės ženklų. Atvykę medikai konstatavo jo mirtį. Ant kūdikio smurto žymių nepastebėta. Moteris paguldyta į ligoninę.

Greitosios pagalbos medikus gimdyvė išsikvietė pati, nes pradėjo labai kraujuoti.

Įvykio metu namuose buvo ir jos mama, turinti rimtų sveikatos problemų. Ši teisėsaugininkams teigė apie jų įtarimą sukėlusį dukters gimdymą sužinojusi jau po visko. Nors prieš porą mėnesių įtarusi, kad dukra gali būti nėščia. Tačiau, pastaroji jos įtarimus paneigė. Ir ji daugiau į tai nesigilino.

Anot teisėsaugininkų, tai, kad kartu gyvenantys artimieji nepastebi ar neįtaria, jog jų sugyventinė ar dukra nėščia, – įprasta kriminalinį pamušalą turinčiose panašiose istorijose.

Greitosios medikai gimdyvę, kaip ir negyvą kūdikį, rado vonios patalpoje, bet ne pačioje vonioje. Naujagimis gulėjo ant grindų – susuktas į rankšluostį.

Silpną jo širdies plakimą užfiksavę medikai dar gaivino naujagimį apie valandą.

Įvertinę pirmines aplinkybes, teisėsaugininkai nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo. Ir netrukus sulaukė kūdikio teisminį medicininį tyrimą atlikusio eksperto išvados dėl jo mirties priežasties. Konstatuota, kad, pagal ūgį ir svorį, jis gimė pilnai išnešiotas ir be jokių patalogijų. Tačiau mirė dėl ūmios išorinės hipoksijos, t. y. dėl deguonies trūkumo.

Kokiomis aplinkybėmis tai įvyko, dar neaišku. Tarp galimų prielaidų – ir uždusimas dėl galimų tyčinių veiksmų.

Įtariamoji jau augina vieną pradinių klasių amžiaus vaiką, kuris įvykio metu buvo mokykloje. Ir pastaruoju metu buvo registruota Darbo biržoje.

Klinikų medikai šiandien planavo jos išrašymą, dėl ko galima daryti prielaidą, kad įtariamosios sveikatos būklė nėra sunki. Jai įteiktas šaukimas atvykti šiandien po pietų į apklausą policijoje.

Viešniai planuojama pareikšti įtarimą dėl mažamečio bejėgiškos būklės savo artimo giminaičio nužudymo. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos.

Tačiau, įtariamosios sulaikyti neketinama. Vietoj to jai planuojama skirti kelias kardomąsias priemones: dokumentų paėmimą – nes yra gyvenusi Anglijoje, iš kurios grįžo prieš trejus metus, įpareigojimą periodiškai registruotis policijoje bei rašytinį pasižadėjimą neišvykti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to perspektyva

to perspektyva portretas
Mano nuomone, tai jos vyresniam vaikui Zelandija gal tikrai būtų puiki perspektyva gyventi gerai be tokios motinos ir močiutės. Jei netiki, nuvažiuok ir pasižiūrėk, kaip ten žmonės gyvena, gali ir pasigooglinti, jei pinigų nėra kelionei.O moteriškei - kalėjimas pati tinkamiausia vieta.

...

... portretas
Ach, atsargiai, kaunietei miau morčius prasidėjo, BET - jei kas atsiliepsit į jos aistringą šauksmą, tai žinokit kad ne ta gundytoja, o jūs būsit kalti... anot jos.

kauniete miau

kauniete miau portretas
..ir tas"FEministesssss" tamstos skleidziamos -"-nukrype " erezijos jei zmogus[taip taip --zmogus] taip is kreiptai -vienapusishkai [archaishkai !!] mastote ===ar ne pats laikas kreiptis I medikus del tam tikros xx1 amziaus VYRISKOS"--- apsaugos"---neskleisti savo buozgalviu kur "sumasto" vienu smegenu pusrutuliu mastanti smegenine. sekmes-i apsauga su medicinos pagalba
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių