Pereiti į pagrindinį turinį

Draugę bandęs nužudyti sadistas išgirdo nuosprendį

2016-11-18 13:24

Izoliacija nuo visuomenės devyneriems metams bei keliolika tūkstančių eurų siekiantys ieškiniai. Tokį nuosprendį penktadienį išgirdo pernai vasarą sukrečiantį išpuolį surengęs kaunietis Andrius Kalasiūnas, prokuroro palygintas su Aušvico koncentracijos stovyklos budeliu.

A. Kalasiūnas išgirdo nuosprendį

Eilinis šou

Kauno apygardos teismo teisėja Svetlana Jurgaitienė konstatavusi, kad netrukus 32-ejų sulauksiantis A.Kalasiūnas pasikėsino itin žiauriai ir kankinant nužudyti savo buvusią merginą, neteisėtai atimdamas jai laisvę, nematė jo prieš nuosprendį gausiai susirinkusiems žiniasklaidos atstovams surengto šou.

A.Kalasiūnas atvyko į teismą nešinas užrašu „Korupcija valdo Lietuvą, pasipriešinsite – baigsite taip, kaip aš“. Ir bandė įrodinėti, kad jo byla sufabrikuota, dėl ko jis skambino net generaliniam prokurorui.

„Štai kas atsitinka, kai pradedi viešinti skandalus,“ – artistiškai dūsavo A.Kalasiūnas, kviesdamas žiniasklaidos atstovus aplankyti jį Tardymo izoliatoriuje – esą papasakos daug įdomaus. Galiausiai skelbiant jam nuosprendį ant kitos lentelės dideliais skaičiais užrašė savo mobiliojo telefono numerį.

Į šou buvo panašus ir visas ilgiau kaip metus trukęs nemažą atgarsį sukėlusios A.Kalasiūno bylos nagrinėjimas. Į pirmuosius jos posėdžius dar ateidavusios mįslingos moterys, viešai rodžiusios teisiamajam prielankumo ženklus, po to, ką išgirdo savo ausimis, proceso pabaigoje jau nebesirodė. Neatvyko jos ir į nuosprendžio paskelbimą, kaip ir nukentėjusioji.

Pašiurpo net policija

Kaip jau rašyta, A.Kalasiūno surengta egzekucija buvusiai savo merginai pašiurpino net šilto ir šalto mačiusius teisėsaugininkus. 2014-ųjų liepos 20-osios vakarą ji buvo pagrobta iš vieno Partizanų gatvės daugiabučio, kuriame gyvena, kiemo ir jėga įgrūsta į A.Kalasiūno BMW.

Į spąstus pakliuvusi R.Kalasiūno auka vežiota šiuo automobiliu gerą valandą, nepaliaujant prieš ją smurtauti – vis susigalvojant naujų sadistiškų kankinimo būdų, kuriuos prokuroras prilygino Aušvico koncentracijos stovyklos gydytojo Josefo Mengelės metodams. Ji buvo išvaduota policijos patrulių, ant kurių rankų prarado sąmonę. Pareigūnams apie pagrobimą pranešė A.Kalasiūno draugas, sėdėjęs tą vakarą prie BMW vairo, nes jo savininkas buvo neblaivus.

Teisme minėtas liudytojas nebenorėjo iš naujo prisiminti tos nakties įvykių. Prašė pagarsinti jo ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus, kaip A.Kalasiūnas ne kartą bandė išstumti savo draugę, kuriai prieš tai atsuktuvu sužalojo kaklą, iš važiuojančio automobilio. Tačiau jam vis pavykdavo BMW pristabdyti. Galiausiai A.Kalasiūnas savo pasiekė ir, partempęs auką atgal į automobilį, rengėsi vilkti ją grindiniu, privėręs plaukus durelėmis. Tačiau tada draugas atsisakė toliau važiuoti.

Užvertė teismą skundais

Šios egzekucijos liudininke tapusią kitą automobilyje buvusią merginą, net po metų pamačius teismo narve A.Kalasiūną, ištiko isterijos priepuolis.

Pati nukentėjusioji teigė atlaikiusi tada apie 200 A.Kalasiūno smūgių bei spyrių. Ir iki šiol sapnuojanti išgyventą košmarą bei blogai girdinti viena ausimi, nes buvo trūkęs jos būgnelis. Be to, ji pradėjo bijoti žmonių.

Ji prašė iš teisiamojo 30 tūks. eurų moralinio atlygio. Teismas priteisė 12 tūkst., atsižvelgdamas į turtinę R.Kalasiūno padėtį, palikdamas nuteistajam apribojimą disponuoti sulaikymo metu jo sąskaitoje buvusiais daugiau kaip 13 tūkst. eurų. Tačiau iš A.Kalasiūno priteistos visos jo aukos išlaidos advokatei – 700 eurų. Turės nuteistasis atlyginti Valstybinei ligonių kasai ir už jos gydymą.

Prokuroras Darius Jakutis, siūlęs įkalinti A.Kalasiūną dvylikai metų ir šešiems mėnesiams, po nuosprendžio, ar šį skųs, dar atsakyti negalėjo. Tačiau dėl to, kad jį skųs nuteistasis, abejonių beveik nėra. Jo byla buvo perduota teismui keturių tomų, tačiau skelbiant nuosprendį nuo nesibaigiančių A.Kalasiūno, savo išsišokimais vis labiau primenančio skandalingąjį pedofilą Ervydą Čekanavičių, skundų ir prašymų patrigubėjo iki 12 tomų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų