Dviratininko kelionę Kūčių išvakarėse apsunkino ne tik krentantis sniegas

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Kauno pareigūnai vykdė transporto priemonių nustatyto leistino važiavimo greičio kontrolę, kurios metu, gruodžio 17-23 dienomis, iš viso užfiksavo 130 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejų.

110 vairuotojų viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 18 – nuo 20 iki 30 km/val., 2 – nuo 30 iki 40 km/val.

Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso išaiškinta 11 neblaivių automobilių vairuotojų. Nustatyta dešimt lengvo girtumo atvejų, vienas – vidutinio. Taip pat nustatyti trys neblaivūs dviračių vairuotojai.

Gruodžio 23 d. apie 14.50 val. Kauno r., Ežerėlyje, Sodų g., pareigūnai pastebėjo įtartinai keliu važiuojantį dviratininką. Privažiavus prie jo ir pasiteiravus, dėl ko šiam taip sunkiai sekasi važiuoti, paaiškėjo, kad ne atėjusi žiema ir krentančios snaigės sunkina vairuotojui dviračio vairavimą. 47 metų vyriškiui buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,25 prom.

Ankstyvą rytą, gruodžio 22 d. apie 7.30 val., Kėdainiuose patruliavę ir eismo saugumą užtikrinę Kauno pareigūnai, patikrinimui sustabdė automobilį BMW. Bendraudami su šio automobilio vairuotoju, kilus įtarimui, kad jis gali būti vartojęs alkoholio, patikrino jaunuolio blaivumą alkoholio matuokliu. 21 metų automobilio vairuotojui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,81 prom. Jaunas vyras buvo pristatytas į gydymo įstaigą kraujo mėginio paėmimui tiksliam girtumui nustatyti.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 14 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Pavojingo ir chuliganiško vairavimo pažeidimų neužfiksuota. Taip pat pareigūnai nustatė šešis asmenis, vairavusius transporto priemones, tačiau neturinčius teisės to daryti.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 22 eismo dalyviai (pernai iki gruodžio mėnesio pabaigos – 29), dar 853 sužeisti (pernai – 666). Primename, jog tokios bei panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau.

Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai kad

tai kad portretas
tie dviratininkai vaziuoja bet kur ir bet kaip. Siandien ejau ties kalnieciu turgeliu tai ten graziausias raudonas dviraciu takas yra, o dviratininkas vistiek vaziavo pestiesiems skirta zona. gal jau laikas ir jiems laikyt teises kaip vairuotojams ir dviracius numeruot, kad galima butu netikusius vairuotojus realiai drausmint

europinio mąstymo asilas

europinio mąstymo asilas portretas
Aš ir ėjau namo iš centro į Romainius basas. Velniop! Nepritaikyta basam, slidu, kojas druska graužia. Skųsiuos Briuseliui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių