Pereiti į pagrindinį turinį

Egzekuciją draugei surengęs sadistas veržiasi iš narvo

2015-06-25 14:30

Prieš teismą stojo šiurpiu jį palikti nusprendusios merginos persekiojimu kaltinamas 30-metis Andrius Kalasiūnas, neseniai išgirdęs nuosprendį ir dėl mįslingo, tačiau ne mažiau tulžingo, sprendžiant pagal pasekmes, išpuolio Kauno žurnalistų namuose.

Prieš teismą stojo šiurpiu jį palikti nusprendusios merginos persekiojimu kaltinamas 30-metis Andrius Kalasiūnas, neseniai išgirdęs nuosprendį ir dėl mįslingo, tačiau ne mažiau tulžingo, sprendžiant pagal pasekmes, išpuolio Kauno žurnalistų namuose.

Nukentėjusioji dar neatsigavo

Už minėtą 2013-ųjų balandžio išpuolį tik pusantrų metų laisvės apribojimu atsipirkęs A.Kalasiūnas šį kartą kaltinamas keturiais nusikaltimais: dėl pasikėsinimo itin žiauriai nužudyti buvusią savo merginą, neteisėto jos laisvės atėmimo, apiplėšimo bei neteisėto poveikio elektroniniams duomenims, už kuriuos jau gresia ilgi metai nelaisvės.

Į ketvirtadienį įvykusį pirmąjį šios bylos nagrinėjimą Kauno apygardos teisme nukentėjusioji, ketinanti pareikšti jam keliasdešimties tūkstančių eurų ieškinį už patirtas kančias, neatvyko.

„Nelabai nori jo matyti“, - teigė šiai 24-erių metų šviesiaplaukei, dirbančiai vienoje buhalterinėje įmonėje, atstovaujanti advokatė. Tačiau į teismo posėdį, nepaisant A.Kalasiūnui pareikštų kaltinimų, net ir šlubčiodama atėjo kita šviesiaplaukė, prisistačiusi dabartine jo mergina.

E.Čekanavičiaus pasekėjas

Teismo posėdis prasidėjo A.Kalasiūno prašymų lavina.

Jis reikalavo nušalinti prokurorą. Esą šis nori įkišti jį už grotų, kad padėtų išsikapstyti vienos teisėjos sūnui, pagrobusiam bei sudaužiusiam jo automobilį. Dėl to neva nuolat pažeidžiamos jo teisės, numatytos Žmogaus teisių konvencijoje. Nors pats dangstėsi nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų popieriaus lapu su Viešojo saugumo tarnybos darbuotojo pažymėjimo, išduoto minėtos teisėjos sūnui, kopija. 

Be kitų prašymų, kuriais užvertė teismą, šis tik vidurinį išsilavinimą turintis Darbo biržoje registruotas skandalingojo Ervydo Čekanavičiaus pasekėjas buvo ir prašymas parinkti jam teisingą kardomąją priemonę.

Graudino teismą ašaromis

Sprendimą, ar tenkinti A.Kalasiūno prašymą, apimantį keliolika lapų, dėl prokuroro nušalinimo atostogų išeinanti bylą nagrinėjanti teisėjų kolegija skelbs kitame posėdyje. O šis numatytas tik spalį.

Ketvirtadienį spręstas tik klausimas, ar pratęsti A.Kalasiūno suėmimą.

Ir vėl jis pateikė visą šūsnį dokumentų, kodėl turi būti paleistas į laisvę. Tarp jų – ir kaip rūpinasi savo nesantuokine dukrele, kuria tradiciškai bandoma paversti skydu.
O pasakodamas, kaip jam blogai už grotų tarp asocialių asmenų ir kaip tai kenkia jo sveikatai, net apsiverkė.

Ar teismą sugraudino A.Kalasiūno ašaros, paaiškės penktadienį.         

Pašiurpo net teisėsaugininkai

Kaip jau rašyta, A.Kalasiūno egzekucija, surengta buvusiai draugei, pašiurpino net šilto ir šalto mačiusius teisėsaugininkus. Ji vos per plauką nepapildė tragedijų, kai skirtis su pavyduoliais bei smurtautojais pasiryžusios merginos buvo buvo apipiltos sieros rūgštimi ar net nužudytos, sąrašą.

Policija išplėšė buvusią A.Kalasiūno draugę iš jo nagų, kaip manoma, jau pakeliui į mirtį. Išvaduota mergina prarado sąmonę ant pareigūnų rankų.

Įvykiai, sugulę į šią bylą, įvyko pernai liepą. Pirmiausia buvusi A.Kalasiūno draugė, kurios sprendimas nebesitaikstyti daugiau su jo polinkiu į smurtą, kaip jau ne kartą yra buvę, pažadino jame dar didesnį žvėrį, buvo apiplėšta savo daugiabučio, esančio Dainavos mikrorajone, kieme. Remiantis kaltinamuoju aktu, užblokavęs jai savo juodu BMW, kurio valstybinis numeris baigėsi trimis ketvertais, išvažiavimą iš kiemo, A.Kalasiūnas ištempė merginą laukan ir pradėjo mušti. O po to atėmė mobiliojo ryšio telefoną bei, patekęs į internetinį buvusios draugės tinklalapį, ištrynė asmeninėje jos anketoje buvusius duomenis.

Įviliojo į spąstus

Po poros dienų sugedo merginos automobilis. Teisėsaugininkų įsitikinimu, taip pat nebe A.Kalasiūno, kuris nenustojo jos persekioti, žinios.

Tą vakarą merginą namo parvežė kitas vaikinas, vos spėjęs pasprukti nuo iš paskos atsekusio A.Kalasiūno įniršio. Šis pradėjo auklėti kumščiais savo buvusiąją tiesiog kaimynų akyse. O pastariesiems bandant įsikišti išsivežė ją nežinoma kryptimi, jėga įstūmęs sumuštąją į savo BMW, prie kurio vairo šį kartą sėdėjo jo draugas, saloną.

Automobilyje smurto protrūkis prieš pagrobtąją pasiekė apogėjų.

Remiantis kaltinamuoju aktu, ji ir toliau daužyta kumščiais, raunant plaukus. Po to A.Kalasiūnas kelis kartus rėžė jai atsuktuvo smaigaliu per kaklą. Galiausiai mažiausiai porą kartų išstūmė iš važiuojančio automobilio. Iš pradžių - greitkelyje Kaunas-Vilnius. Vėliau - važiuojant naktinio Kauno gatvėmis.

Parvilkęs išmestąją atgal, A.Kalasiūnas vėl bandė kišti ją į bagažinę. Tačiau merginai priešinantis, pradėjo daužyti jai bagažinės dangčiu per galvą.

Suspėjo laiku

Ketinta belaisvę vilkti grindiniu ir privėrus durelėmis jos plaukus.

Tačiau tam sutrukdė prieš savo valią egzekucijos liudytoju tapusio A.Kalasiūno draugo, kuris sutiko jį pavežti tik dėl to, kad BMW savininkas buvo neblaivus, pasipriešinimas. Jis užblokavo automobilio duris.

Tada A.Kalasiūnas nurovė vidinę jų apdailą ir ėmė šia daužyti savo belaisvę. Nebegalėdamas kitaip nutraukti šios šiurpios egzekucijos, A.Kalasiūno draugas paliko automobilį ir paskambino į policiją. Šios pareigūnai sulaikė A.Kalasiūno BMW vėl pakeliui į autostradą – Ateities plente. Tik prie jo vairo jau prievarta – kad nepabėgtų buvo pasodinta pagrobtoji. Beveik neabejojama, kad, policijai nesuskubus, jos kūno būtų tekę ieškoti ilgai.

Nenurimo ir pogrindyje

Dėl patirtų daugybinių sužalojimų nukentėjusioji ne viską iš tos pragariškos nakties įvykių prisimena. Be rankos lūžio jai įtartas ir kaukolės pamato lūžis.

Ikiteisminio tyrimo metu kauniečiui A.Kalasiūnui buvo pavykę po daugiau kaip šešių mėnesių suėmimo ištrūkti į laisvę.

Po šio ne mažiau šokiruojančio Apeliacinio teismo sprendimo iš mirties nasrų išplėštą jo buvusią draugę vėl ėmė persekioti mįslingos nelaimės. Dėl to vėliau jis suimtas pakartotinai. Tačiau tik po mėnesį trukusių slėpynių – jau kreipųsis su prašymu skirti persekiojamai apsaugą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų