FNTT atlieka ikiteisminį tyrimą: teniso prekės – be dokumentų?

"Reikia nusikaltimą padaryti, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas", – nustebo oficialaus teniso prekių "Babolat" atstovo Lietuvoje Kauno klubo "Forumas" vadovė Meilutė Marija Masiliūnienė. Tačiau atsitokėjusi prasitarė, kam galėjo užkliūti jos veikla.

Viename Vilniaus gatvės name įsikūrusio Kauno klubo "Forumas" ofisas labiau priminė sandėlį. Jau laiptinėje sudėtos krūvos dėžių bylojo apie čia kaupiamas kažkokias prekes. Kiek aiškiau darėsi peržengus biuro slenkstį – grindys buvo nuklotos teniso rakečių dėklais, pasieniui stūksojo dėžės nuo teniso batelių ir kito teniso inventoriaus.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė patvirtino: "FNTT Kauno apygardos valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimo apgaulingos apskaitos tvarkymo viename iš Kaune veikiančių sporto klubų. Minėtą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra".

"Gal prieš porą mėnesių buvo atėjusios dvi pareigūnės apsipirkti. Vėliau prisistatė ir paprašė įmonės buhalterinių dokumentų. Viskas", – tiek apie pradėtą ikiteisminį tyrimą tegalėjo pasakyti M.M.Masiliūnienė.

Pareigūnams užkliuvo 2019 m. galimai be apskaitos dokumentų vykdyta prekyba teniso prekėmis bei buhalterinė apskaita. Kauno klubo "Forumas" vadovė tvirtino, kad po pareigūnų apsilankymo jokie įtarimai ar pranešimas apie vykdomą tyrimą jai neįteikti.

"Kaip tai suprasti, slaptas tyrimas?" – susitaikyti su mintimi dėl tyrimo negalėjo moteris. – Mokame visus mokesčius. Nuo parduotos raketės sumokame kokia 15 eurų mokesčių. Tai čia net nėra ką tikrinti", – tęsė Kauno klubo "Forumas" vadovė.

Moteris ieškojo kas netinkamo pareigūnams galėjo užkliūti. "Galėjome kokį žodį dokumentuose praleisti. Bet jeigu jau mes blogai dirbame, tai kas tada dirba gerai?" – liejosi verslininkė. Kauno klubas "Forumas" yra ne tik oficialus teniso prekių "Babolat" atstovas Lietuvoje. M.M.Masiliūnienės vadovaujama kompanija prekiauja lauko teniso inventoriumi ir organizuoja lauko teniso varžybas.

Kauno klubo "Forumas" vadovė tikino, kad vienas jų organizuojamų renginių buvo tarptautinis lauko teniso turnyras. Esą dėl šios pozicijos, taip pat dėl lauko teniso kortų Kaune vyksta arši kova. M.M.Masiliūnienė svarstė, kad ikiteisminis tyrimas gali būti šios konkurencinės kovos rezultatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Baisi Boba!

Kajus

Kajus portretas
Motereles ir pacios parase komentarus labai budinga mamytei Masiliunienei

Jonas

Jonas portretas
Viskas ten yra gerai. Idomu kas yra straipsnio uzsakovas ir kodel regakcija pamirso parasyti uzsakymo numeri gale straipsnio?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių