Po didžiulio gaisro: vietoje medinuko jau seniai planuojamas daugiaaukštis

Rugpjūčio 6-osios vakarą kilus dideliam gaisrui Savanorių pr. medinuke aiškėja, kad tai, greičiausiai, buvo padegimas. Dar daugiau dėmesio šiam gaisrui suteikė tai, kad vienas šio pastato valdytojų – buvęs krepšininkas Jonas Mačiulis.

Viešojoje erdvėje skelbiama, kad vietoje medinuko turėtų atsirasti prekybinės paskirties daugiaaukštis.

Vizualizacijose naujasis pastatas stovi sklypo kampe kaip dabar medinukas.

Naujojo pastato projektiniai pasiūlymai paviešinti dar prieš dvejus metus. Projektinių pasiūlymų užsakovai, kaip nurodoma kaunas.lt, – UAB „Dusėtai“, J. M., E. G.

Sklypo plotas – 640 kv m. Pastato aukštis pagal projektinius pasiūlymus – 15,5 m., sklypo užstatymo tankumas – 63 proc.

Apie galimas gaisro priežastis ir naujų statybų planus portalas kauno.diena.lt pasikalbėjo su J. Mačiuliu.

Taip giliai į žmonių istorijas nelendu.

Pastato statybų pradžia galbūt dabar greičiau pasistūmės? – pasiteiravome J. Mačiulio.

– Nelabai ką turiu pakomentuoti šiuo klausimu. Gaisras akivaizdžiai buvo padegimas. Kas tai padarė, aiškinsis policija. Dėl naujo pastato – pasistūmės ar ne, tai tikrai ne – nuo gaisro priklauso. Yra priduota viskas į savivaldybę statybos leidimui gauti. Jau buvo vieną kartą priduota. Grąžino pataisymams.

Prekybinės paskirties daugiaaukšio vizualizacija/Citify nuotr.

– 2022 metais?

– Ten buvo viešinimas. Buvo parengtas projektas, viskas, viskas, viskas. Dabar dokumentai buvo atiduoti į savivaldybę statybos leidimui gal gegužės mėnesį. Grąžinta mums pataisyti kai kuriuos dalykus, kurie yra taisytini. Planas – kitą savaitę greičiausiai vėl teikti savivaldybei statybos leidimui gauti. Su gaisru tai nesusiję. Dėl trečiųjų asmenų kaltės čia. Kažkas kažką darė. Aiškinsis policija. Parašytas pareiškimas ir t.t. Ačiū Dievui, kad niekas nenukentėjo. Iš vienos pusės, džiaugiuosi, kad nenukentėjo šalimais esantis pastatas. Aprūko jo langai, pasilydė kai kurios detalės nuo karščio, bet didelių nuostolių nepadarė. Kai suras kaltininkus, jie turės atlyginti tuos nuostolius. Manau, kad jų nesuras, nes tai buvo, tikriausiai, kokie nors benamiai. Kažką pridarė.

– Sklinda kalbos, kad statybų pradžia vis nusikelia dėl galimų nesutarimų tarp bendrasavininkių. Yra tame tiesos?

– Ne, ne, ne. Vakar abudu su bendrasavininkiu buvome atvažiavę ir į gaisro vietą, ir pareiškimus rašėme. Čia jokių nesutarimų nėra. Absoliučiai. Bendraujame, viską darome kartu. Statybų leidimą norime gauti ir t.t. nesutarimų jokių tikrai nėra. Labai gražiai bendraujame ir labai gerai sutariame.

ES parama

Rekvizitai.lt nurodoma, kad bendrovei „Dusėtai“, užsiimančiai baldų prekyba, vadovauja Jūratė Gesevičienė. Paskambinus nurodytu telefono numeriu atsiliepusi moteris prisistatė esanti bendrovės vadovės pavaduotoja. Išgirdusi, kad skambiname dėl gaisro, patarė kreiptis į vadovės vyrą Egidijų Gesevičių. Jo inicialai tokie patys kaip ir fizinio asmens – antrojo bendrasavininkio.

Pradėjus domėtis pastato savininkais, paaiškėjo, kad vyras tokiu pat vardu ir pavarde figūravo garsiojoje „mailiaus“ byloje dėl neteisėtai gautos milijoninės Europos Sąjungos paramos. Byloje daug įtariamųjų buvo išteisinti. Apylinkės teismas kaltais byloje buvo pripažinęs tik E. Gesevičių ir vieną moterį, kuriai vėliau buvo paskirta bauda. 

E. Gesevičius pats susisiekė su žurnalistais. Patvirtino, kad tai jis figūravo minėtoje byloje. Teigė, kad "teisėsauga gerai dirba, bet daro ir klaidų".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jei mūsų rinkta

Jei mūsų rinkta portretas
valdžia būtų priėmusi įstatymus, kurie priverstų lūšnų savininkus tvarkytis arba parduoti tokį NT, jokių gaisrų nebūtų.

vika

vika portretas
baisus tas namas buvo, seniai griaut reikėjo

Hadu

Hadu portretas
Baisus tas kampas buvo, senokai gadino visą vaizdą.
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių