Sukritikavo ugniagesių darbą gesinant automobilį Noreikiškėse: užkirmijo kranas?

  • Teksto dydis:

Praėjusį ketvirtadienį Kauno rajone, Noreikiškėse, užsiliepsnojo automobilis. Gesinti gaisro į įvykio vietą lėkė ugniagesiai gelbėtojai, tačiau vaizdo įraše užfiksuotas ugniagesių darbas portalo skaitytojams sukėlė įtarimų – ar tikrai jie viską atliko tinkamai?

Vaizdo įraše matyti, kaip šalikelėje stovintis automobilis dega atvira liepsna, o jo gesinti skuba gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos. Prie liepsnojančios transporto priemonės stovi vyras – jis susiėmęs už galvos, nes greičiausiai suvokia, kad tokias liepsnas pažaboti gali tik ugniagesiai.

Tačiau mačiusieji vaizdo įrašą suabejojo ugniagesių gelbėtojų darbo kokybe.

Ką ten tiek laiko kuistis? Užkirmijo kranas ar vandens pamiršo užsipildyti?

„Užjaučiu automobilio savininką. Tokia ugniagesių gelbėtojų darna varo į neviltį. Penki vyrai nesugebėjo per porą minučių paleisti vandens. Nesitreniruoja? Sunku žiūrėti, kaip vairuotojas bėgioja į kabiną ir atgal, kaip kiti tampo žarną į visas puses ir dairosi vienas į kitą. Ir viskas tada, kai kiekviena sekundė brangi. Patarimas: vežiokitės didesnės talpos gesintuvą ir nedegantį audeklą. Kitaip teks stovėti ir žiūrėti, kaip jūsų turtas dega“, – kritikos negailėjo vienas internautas.

Kitas portalo skaitytojas pasigedo ne tik ugniagesių gelbėtojų darnos, bet ir greičio. „Nesuprantu aš tų ugniagesių gelbėtojų mašinų. Tiek laiko krapštosi ir nesimato, kad gesintų... Nejaugi neįmanoma tik privažiavus jau kokį švirkštą traukti ir pradėti gesinti? Ką ten tiek laiko kuistis? Užkirmijo kranas ar vandens pamiršo užsipildyti?“ – klausė portalo skaitytojas.

„Čia ne ugniagesiai gelbėtojai, o kažkokia parodija. Vairuotojas infarktą gali gauti žiūrėdamas į ugniagesių darbą“, – piktinosi internautė Nijolė.

Užjaučiu automobilio savininką. Tokia ugniagesių darna varo į neviltį.

Portalo žurnalistams susisiekus su Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstove spaudai Džiuginta Vaitkevičiene, buvo patikinta, kad ši situacija valdybai žinoma. „Dėl šio atvejo vadovybė informuota. Vaizdinė medžiaga nagrinėjama, antradienį bus nagrinėjimo baigtis“, – informavo specialistė.

Paklausta, ar vaizdo įrašas perduotas nagrinėti, nes gauta nusiskundimų dėl ugniagesių gelbėtojų darbo kokybės, D. Vaitkevičienė tai paneigė. „Tiesiog pamatyta erdvėje ir nagrinėjama vaizdo medžiaga“, – tvirtino atstovė spaudai.

Primename, kad gaisras Noreikiškėse kilo gegužės 28 dieną. Kaip tądien portalui teigė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas, pranešimas apie degantį „Ford Transit“ automobilį gautas 17.18 val. Į įvykio vietą buvo išsiųstos dvi autocisternos. Nelaimės metu žmonės nenukentėjo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artas

Artas portretas
Tegul laistytuvus nuperka .... :D Kai dirba neprofiosonalai... Lietuvos atspindys :(

Va tai

 Va tai portretas
Ten viskas uzkirmije kaip ir tie ugniagesiai. Dinderi musa ir kortomis losia kai nera kur vaxiuoti. Jiems tik algas didesnes duok.

siaip

siaip portretas
Ugniagesių technika irgi genda, tai kaip anglai sako shit happens.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių