Gyventojus iš lovų išvertė sprogimas Kauno trylikaaukštyje: kaltas kraunamas paspirtukas

  • Teksto dydis:

Šiandien apie 8.30 val. ryto dalį dar miegojusių V. Krėvės prospekto trylikaaukščio, esančio „Maximos“ prieigose, bei kaimyninių daugiabučių gyventojų iš lovų išvertė, anot jų, žiaurus sprogimas. Nelaimę prišaukė kraunamos dar vieno elektrinio paspirtuko baterijos.

Pasak apie tai pranešusių portalo kauno.diena.lt skaitytojų, pašokę iš lovų nuo šio galingo bumpt, jie išvydo pro vieno minėto trylikaaukščio penktojo aukšto buto langus virstančius juodus dūmus ir pabirusius įstiklinto šio buto balkono stiklus. Dalis jų atsidūrė ant „Maximos“ stogo.

Į įvykio vietą atskubėjo net penkios ugniagesių gelbėtojų autocisternos bei autokeltuvas.

Pasak portalo skaitytojų, autokeltuvu iš minėto balkono buvo iškelta pagalbos šaukųsis jaunuolių pora.

Kaip portalui patikslino Kauno policijos atstovė, – 21-erių metų vyras ir 20-metė mergina.

Nors, pasak liudytojų, buvo sužalota minėto jauno vyro koja, ir jis, ir mergina vykti į gydymo įstaigą atsisakė. Kaip portalui teigė Greitosios medicinos pagalbos tarnybos atstovas, jo kolegos šiems jauniems žmonėms suteikė reikiamą pagalbą įvykio vietoje. Pasak Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovės, jie buvo prisikvėpavę dūmų.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Prieš tai nelaimėliai spėjo kaimynams pasakyti, kad „sprogo jų krautas paspirtukas“. O ugniagesiams gelbėtojams – kad uždūmintame bute yra likęs ir jų katinas. Šį pavyko taip pat išgelbėti, diskiniu pjūklu nupjovus šio buto šarvuotų durų spyną.

Patekus vidun, pasak Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovės, 12 kvadr. metrų prieškambario patalpoje degė paspirtuko baterija.

Bute beįsiplieskiantį gaisrą ugniagesiai gelbėtojai likvidavo labai operatyviai  – 8.52 val. Tačiau ir per tiek laiko spėjo išdegti dalis prieškambario grindų laminato, apdegti baldai bei aprūkti sienos ir lubos. Aprūko ir virtuvės patalpa bei išdužo ne tik balkono, bet ir kambario stiklai.

Duomenų, kad galėjo nukentėti ir šio buto kaimynai, ugniagesių gelbėtojų atstovės neturi. Tačiau Kauno policijos atstovės žiniomis, dūžtantys balkono stiklai apgadino vieną „Maximos“ langą.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Visi šio daugiabučio gyventojai, įvykio metu dirbę iš namų ar dar miegoję, iki specialiųjų tarnybų atvykimo evakavosi patys. Ugniagesiams gelbėtojams teliko, užgesinus gaisrą, specialiu ventiliatoriumi išvėdinti laiptinę ir butą, kuriame įvyko sprogimas.

Anot kaimynų, šiame bute gyveno nuomininkai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
A kodėl ne vaikinas ir moteris? O vyras ir mergina.

to vartotojas

to vartotojas portretas
jei įjungi elek.,,čainiką,,3 kw,visa kita eina,,naher,,

Vartotojas

Vartotojas portretas
butas pagal standartą turi 3.5kw, taip kad užtenka krauti ir paspirtuką
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių