Pereiti į pagrindinį turinį

Į Kauno klinikas patekusio kūdikio tėvas suimtas dviem mėnesiams

2014-09-05 11:53
DMN ir BNS inf.

Alytaus rajono apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuratūros prašymą ir dviem mėnesiams leido suimti kūdikio sumušimu įtariamą tėvą.

Evaldo Virkečio nuotr.

Alytaus rajono apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuratūros prašymą ir dviem mėnesiams leido suimti kūdikio sumušimu įtariamą tėvą.

G.M. įtariamas labai sunkaus nusikaltimo padarymu. Manoma, kad jis rugpjūčio 31 dieną sunkiai sužalojo savo šeimos narį – beveik dviejų mėnesių sūnų.

Pasak teismo pranešimo, teismas tenkino abu prokurorės prašymus, įtariamasis G.M. buvo apklaustas, o teismo nutartimi minėtam įtariamajam buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams.

Ši teismo nutartis per 20 dienų gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui.

Kaip skelbta, pirmadienį į Alytaus ligoninę atgabentas kūdikis, kuriam nustatyti daugybiniai kūno sužalojimai, vėliau jis pervežtas į Kauno klinikas.

Vaikų ligų klinikos vadovas profesorius Rimantas Kėvalas žurnalistams sakė, kad kūdikis buvo purtomas ir mušamas.

„Tai yra tyčinė galvos smegenų trauma, kuri įvyko, kadangi vaikas buvo stipriai purtomas ir mušamas“, – kalbėjo R.Kėvalas.

Policijos departamento duomenimis, beveik dviejų mėnesių berniukas į ligoninę atgabentas iš namų Alytaus rajono Talokių kaime.

Vėliau jis pervežtas Kauno klinikų Vaikų intensyviosios terapijos skyrių.

„Jo būklė labai sunki, kūdikiui kartojasi traukuliai, taip pat jis yra sutrikusios sąmonės. Šiuo metu, be abejo, gydomas Vaikų intensyviosios terapijos skyriuje“, – žurnalistams antradienį sakė R.Kėvalas.

Pasak mediko, vaikas patyrė tyčinę galvos smegenų traumą – į galvos smegenų dangalus išsiliejo kraujas. Kol kas sunku pasakyti, ar liepos 6 dieną gimęs kūdikis išgyvens. Statistiškai miršta maždaug penktadalis tokių pacientų.

Jam gali išsivystyti regos sutrikimai, visiškas aklumas, raidos atsilikimas, psichomotorinio vystymosi atsilikimas. Trauma atsirado, kai purtant vaiką galvos smegenys daužėsi į kaukolę – dėl to išsiliejo kraujas smegenyse ir akių dugne.

Gydytojo duomenimis, kūdikis vieną iš savaitgalio dienų praleido pas tėvą, o po to grįžo pas nepilnametę, 16 metų amžiaus mamą. Ji esą pastebėjo, kad vaikui prasidėjo traukuliai, tačiau iš pradžių nekreipė į tai dėmesio. Traukuliams kartojantis, ji kreipėsi į gydytojus.

Pasak R.Kėvalo, per metus Kauno Klinikose panašių atvejų būna apie dešimt. Taip sužalojami kūdikiai iki vienerių metų. Kūdikiai iki trijų mėnesių būna neramūs ir didelę tėvystės įgūdžių stoką turintys tėvai, nežinodami, kaip nuraminti verkiantį kūdikį, ima jį purtyti.

„Dar vaikas būna mušamas ir numetamas ant lovytės, o kartais – ir ant žemės“, – kalbėjo R.Kėvalas.

Medikai įtaria, kad kūdikis buvo muštas ranka. Detaliau tai išsiaiškins teismo medikai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų