Pereiti į pagrindinį turinį

Šlienavoje į šulinį įkritusį vyrą išgelbėjo ugniagesiai

2016-08-03 06:29

Antradienį vos per plauką išvengta tragedijos prie Kauno marių įsikūrusioje sodininkų bendrijoje "Šlienava". Pirminiais duomenimis, apžiūrinėdamas įsigytą sklypą, į netikėtus spąstus pateko šios bendrijos naujakurys. 

 

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Apie tai, kad Samylų seniūnijos Šlienavos kaime į vandens šulinį įkrito žmogus, specialiosioms tarnyboms buvo pranešta maždaug 14.30 val.

Apie nelaimę pranešė kažkas iš aplinkinių sklypų gyventojų. Į įvykio vietą atskubėjusiems ugniagesiams gelbėtojams jie teigė, kad naujasis jų kaimynas staiga prasmego skradžiai žemę, apžiūrinėdamas neseniai įsigytas savo valdas. Jos buvo gerokai apžėlusios, o šulinio, į kurį vyriškis įkrito, rentinys – prie pat žemės. Nors šulinys buvo uždengtas plėvele bei lentomis, šios arba buvo supuvusios, arba tiesiog neatlaikė naujojo šeimininko svorio.

Patikslintais duomenimis, šulinys, kuriame atsidūrė naujakurys, buvo apie 12 metrų. Taigi skrydis į dugną prilygo kritimui beveik nuo penkių aukštų pastato stogo. Laimė, viduje beveik nebuvo vandens – tik hidroforas. Nelaimėlis nusileido į dugną beveik ant kojų. Tik tai paaiškina, kodėl jis, pirminiais duomenimis, nepatyrė galvos traumos.

Gelbėtojai rado 61-erių vyrą sąmoningą. Jo gelbėjimo operacija, anot 3-iosios Kauno ugniagesių gelbėtojų komandos, kurioje įsikūrę aukštalipiai, viršininko Egidijaus Karobliaus, užtruko apie 20 minučių. Pirmiausiai į šulinį nusileidusiam vienam iš aukštalipių dėl vietos stokos buvo sudėtinga apjuosti nelaimėlį specialia gelbėjimo įranga bei uždėti jam ant kaklo įtvarą. Ne ką lengviau buvo ir iškelti šį apie 100 kilogramų sveriantį vyriškį į viršų. Su specialia įranga jį traukė keli aukštalipiai.

Išgelbėtasis perduotas greitosios pagalbos medikams. Šie, konstatavę, kad viskas palyginti laimingai baigėsi, dėl įtartos politraumos išvežė nelaimėlį į Kauno klinikas.

Pasak E.Karobliaus, iš gilesnių šulinių jo komandos aukštalipiams yra tekę traukti tik gyvūnus. Pavyzdžiui, tame pačiame Šlienavos krašte vienas šuo ar katė buvo įkritęs net į 28 metrų gylio šulinį. Nepaisant to, kad jame buvo vandens, gyvūną išgelbėti pavyko.

Panaši į antradienio operaciją Šlienavoje buvo prieš porą metų Zuikinėje, kai nuo ten esančio V forto sienos, kuri taip pat siekė apie 10 metrų, buvo nukritęs žmogus. Tada nelaimėlis, kuriam taip pat buvo prireikę ugniagesių gelbėtojų aukštalipių pagalbos, patyrė dubens kaulų lūžius.    

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų