Pereiti į pagrindinį turinį

Į Vilijampolės socialinės globos namus vėl skubėjo specialiosios tarnybos

2015-12-22 09:35
L. Brundzos /BFL nuotr.

Į nesibaigiančių skandalų krečiamus Vilijampolės socialinės globos namus pirmadienį vėl skubėjo beveik visos Kauno specialiosios tarnybos. Apie 13 valandą gautas pranešimas, kad grasina nusižudyti 13-metis globotinis.

Paauglys buvo užsidaręs savo kambaryje ir nieko neįsileido. Telefonu 112 pranešta, kad jis grasina iššokti pro savo kambario, pirminiais duomenimis, esančio trečiajame aukšte, langą.

Bendrasis pagalbos centras pasiuntė į Apuolės gatvę ne tik policiją, greitosios pagalbos medikus, bet ir ugniagesius gelbėtojus, turinčius oro pagalves. Tačiau į įvykio vietą išsirengusios nemažos pastarųjų pajėgos pakeliui buvo atšauktos, gavus papildomos informacijos, kad pavojaus, jog paauglys iššoks pro langą nebėra.

13-mečio kambario duris atidariusi policija perdavė jį greitosios medikams. Pastarieji su policijos palyda išvežė paauglį į klinikas. 

„Tai – mūsų kasdienybė“, – teigė šiuo metu Vilijampolės socialinės globos namams vadovaujanti Audronė Kasperavičienė, turėdama galvoje negalias, dėl kurių patenkama į jų įstaigą.

Anot A.Kasperavičienės, visas tarnybas ant kojų sukėlęs 13-metis – jų įstaigoje vos porą savaičių. Atvežtas čia iš socializacijos centro. Jis nori gyventi savo šeimoje, tačiau Vaiko teisių apsaugos tarnyba priėmė sprendimą paauglį iš jos paimti – dėl jo paties gerovės. Tačiau šis nenori su tuo susitaikyti – buvo pabėgęs.

„Svarbiausia, kad šį kartą viskas teigiamai išsisprendė, nes hormonai ir protinė negalia – sudėtingas kokteilis“, – sakė A.Kasperavičienė.

Kaip jau rašyta, prieš keturis mėnesius užsimušė 11-metis šių namų globotinis. Jo tragišku likimu tapo taip pat trečiojo aukšto – tik tualeto patalpos langas. Ikiteisminis tyrimas dėl šios tragedijos dar nebaigtas. Tačiau ji išvertė iš posto tuometį šios įstaigos direktorių Liną Butkų.

Kauno specialiosios tarnybos teigia žinančios Vilijampolės socialinės globos namų adresą mintinai. Ugniagesiai gelbėtojai pastaraisiais metais net du kartus turėjo evakuoti apie 200 šių namų gyventojų – gavus pranešimą apie juose padėtą sprogmenį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų