Incidentas Vilijampolėje: tiriama, ar pistoletu atsikratyta daugiabučio kieme, ar jo net nebuvo

  • Teksto dydis:

Policijos departamento suvestinės apie išskirtiniausius praėjusios paros kriminalus vėl pradedamos pranešimu apie incidentą Kaune, per kurį galimai buvo grasinta ginklu. Šį kartą viskas vyko vieno Vilijampolės daugiabučio, esančio Sąjungos aikštėje, kieme.

Anot policijos suvestinių, 20.08 val. 32-ejų metų moteris pranešė, kad apie 20 val. minėtame kieme trys asmenys konfliktavo su ja bei jos penkeriais metais vyresniu sutuoktiniu. Ir šio konflikto metu jiems grasinta daiktu, panašiu į pistoletą. Ši policijos suvestinių informacija baigiama tuo, kad nustatyti trys neblaivūs įtariamieji, iš kurių tik vienas – 31-erių metų, kuriam nustatytas 1,24 promilių girtumas, uždarytas į areštinę. Kitiems dviem – 27-erių metų, kuriam nustatytas 1,91 promilės girtumas, bei taip pat 31-erių metų, tačiau jau su 2,92 promilių girtumu, įteikti šaukimai išsiblaivius atvykti apklausai į policiją. Be to, teigiama, kad ginklas nerastas ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad tik vienas iš įtariamųjų atsidūrė areštinėje ne dėl to, kad buvo blaiviausias, o todėl, kad teigta, jog būtent jis grasino daiktu, panašiu į pistoletą. Be to, įtariamieji buvo rasti netoli įvykio vietos, nes policija atvyko labai greitai ir sėkmingai identifikavo juos pagal nurodytus požymius. O tai, kad nei pas vieną iš jų nerasta jokio ginklo, perša prielaidą, kad šio galėjo ir nebūti. Anot teisėsaugininkų, neblaivūs buvo visi šio konflikto dalyviai. Be to, neatmetant, kad ginklu spėta atsikratyti, teisėsaugininkai teigia atidžiai apžiūrėję ir įvykio, ir įtariamųjų sulaikymo vietas.

Areštinėje atsidūręs įtariamasis šiandien ryte dar buvo neapklaustas. Tačiau teigiama, kad dėl savo teistumų jis jau buvo žinomas policijai. Tiesa, minėti teistumai yra už įvairius nesunkius nusikaltimus. Teistumo už neteisėtą disponavimą ginklu tarp jų nėra.

Viešosios tvarkos pažeidimas, dėl kurio pradėtas ikiteisminis tyrimas, taip pat priskiriamas nesunkiems nusikaltimams, nes griežčiausia už jį gresianti bausmė – laisvės atėmimas iki dvejų metų. Nors dėl įtariamųjų viešosios tvarkos pažeidimu suėmimo į teismą kreipiamasi tik išimtiniais atvejais, ar bus kreiptasi ir šį kartą, dar neaišku. Esą tai paaiškės tik apklausus visus šio incidento dalyvius ir išsiaiškinus dėl ko jie konfliktavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
buvo, neuvo o gal tik pasirode, o gal is vis tai buvo pirstai?

dziundze

dziundze  portretas
koks namo nr. ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių