Įsisiautėjusi ugnis Raudondvaryje kelis žmones paliko be namų: kaimynai meldžia kalėdinio stebuklo

Artėjant didžiosioms metų šventėms Raudondvaryje ugnis sunaikino žmonių namus. Akistatoje su liepsnomis jie liko taip, kaip stovi – be daiktų, rūbų, dokumentų. Sudegė kone viskas, ką jie buvo užgyvenę.

Nelaimės sukrėsti aplinkiniai gyventojai pagalbos prašymu sekmadienį pasidalijo socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Raudondvariečių bendruomenė“. „Sudegė gyvenamasis namas, žmonės liko kaip stovi – be rūbų ir kitų asmeninių daiktų. Dabar juos laikinai priglaudė kaimynai, tačiau gyventi reikės toliau. Būkime visi geri ir sukurkime kalėdinį stebuklą“, – rašė nuotrauka iš gaisro Kauno rajone, Nevėžio gatvėje, pasidalijęs pilietiškas vyras.

„Apie 9 valandą ryto mums dar būnant kambaryje suveikė dūmų detektorius. Pamatęs dūmus, išėjau į lauką ir, žiūriu, atbėga kaimynas. Sako: „Dega laidai!“ Liepsnų liežuviai jau plito per visus stogo šonus. Jo namo pusė sudegė visiškai, o mūsų pusėje – visas namo stogas, televizorius, aparatūra, buvusi viršutiniame namo kambaryje. Gesindami gaisrą ugniagesiai viską supylė vandeniu, nuo stogo nuplėšė skardą, reikės išvežti“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo 78-erių Rimgaudas, nelaimės akimirką namo viduje buvęs su žmona.

Pamatęs dūmus, išėjau į lauką ir, žiūriu, atbėga kaimynas. Sako: „Dega laidai!“ Liepsnų liežuviai jau plito per visus stogo šonus.

Garbaus amžiaus vyras dėkoja Dievui, kad tuomet, kai kilo gaisras, kambaryje nemiegojo dukra. Kitaip, spėjo pašnekovas, ji būtų uždususi, nes ten užsidegė baldai ir kompiuteris. Viskas skendėjo dūmų kamuoliuose. „Su žmona išbėgome taip, kaip stovime. Tik dar spėjau šunį atrišti ir iš voljero nuvesti į saugią vietą, o kačiukas dingo. Ugniagesiai sakė, kad jį matė, bet jis iki dabar nepasirodo“, – prisiminė Rimgaudas.

Pagalbos ranką šeimai, sakė jis, ištiesė kaimynai, suteikę pastogę. „Stogo nėra, lubų nėra... Laukiame žmogaus, kad kaip nors apdengtų ir lauksime iki pavasario, o per žiemą niekas nieko nedarys“, – kalbėjo Rimgaudas.

Feisbuko grupės „Raudondvariečių bendruomenė“ inf.

Paklaustas, ar iki tol turės, kur prisiglausti, garbaus amžiaus vyras tarstelėjo: „Nepražūsime. Pensininkai esame. Kaip nors, kaip nors...“. Pašnekovas užsiminė, kad svarbiausia – apdengti stogą ir supirkus statybines medžiagas suremontuoti namo vidų. Tam dabar itin reikia lėšų. „Žmonės tikrai padeda, buvo ir seniūnė... Noriu visiems padėkoti. Gaisrą gesino keturias valandas. Aš pats – buvęs gaisrininkas. Kai užsidega gaisrininko namai, tai jau visai ne kas...“ – iš jaudulio virpančiu balsu tarė Rimgaudas.

Baigęs pasakoti savo bėdas, garbaus amžiaus vyras paprašė surasti ir prie telefono pokalbiui pakviesti savo kaimyną Edmundą, kurio namo pusė per gaisrą sudegė visiškai. „Aš šildausi šilumos siurbliu oras-vanduo, ir oras-oras. Kadangi lauke nebuvo didelės minusinės temperatūros, buvau įjungęs režimą oras-oras, o ryte perjungiau oras-vanduo, o po kelių minučių dingo elektra. Patikrinau automatukus – viskas gerai, neišmušti. Tačiau šalia elektros skaitiklio jau matėsi liepsna“, – pasakojo vyras.

Savo namo pusėje Edmundas gyveno vienas. Tačiau, laimė, ir jis šiuo metu turi, kur prisiglausti, po to, kai neteko pastogės. Pašnekovas neslėpė, jam taip pat dabar labiausiai reikia finansinės pagalbos, kurios norėtų paprašyti geros valios žmonių.

Kaip pranešama Kauno apskrities ugniagesių suvestinėje, pranešimas apie Kauno rajone, Raudondvario kaime, Nevėžio gatvėje, degantį namą buvo gautas gruodžio 18 d. 9.19 val.

Atvykus ugniagesiams medinis, apmūrytas dviejų butų namas, kurio stogas, dengtas skarda, degė atvira liepsna. Išdegė vienas butas, sudegė namų apyvokos daiktai. Taip pat išdegė kito buto antras aukštas, pirmas aukštas buvo sulietas vandeniu. Išsaugoti už trijų metrų esantys du gyvenamieji namai. Dūmų detektorius viduje buvo.


Norintys ir galintys padėti be namų likusiems žmonėms gali tai padaryti:

Gavėjas: Rimgaudas Bronius Budzius

Bankas: Swedbank

Sąskaitos nr.: LT34 7300 0100 9849 0140


Gavėjas: Edmundas Lostys

Sąskaitos nr.: LT36 7044 0007 5661 9047



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių