Tarp įtariamųjų įžūliai apiplėšus parduotuvę – ir emigrantai

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities policija pranešė šiąnakt sulaikiusi įtariamuosius praėjusį savaitgalį iš vienos Kėdainių rajono parduotuvės pagrobus visus brangiausius alkoholinius gėrimus. Jų grobio, kurio mažesniąją dalį sudarė ir kasos aparate rasti pinigai, vertė – apie 3 tūkst. eurų. Tarp įtariamųjų yra ir iš užsienio grįžusių emigrantų.

Šį nusikaltimą tyrusios Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos bei Kėdainių ir Jonavos policijos komisariatų pajėgos atsekė įtariamųjų pėdsakais į Jonavą. Teigiama, kad tokiems nusikaltimams, paskelbus karantiną, buvo ruoštasi. 

Tačiau, kaip buvo atskleistas šis apiplėšimas, detalizuoti nenorima – neatmetant, kad tokių atvejų gali būti ir ateityje. Bet akcentuojama, kad šį kartą jis atskleistas be visuomenės pagalbos. Nors jos ir buvo prašyta, paviešinant parduotuvės vaizdo įrašą. Tačiau, kaip paaiškėjo po įtariamųjų sulaikymo, pamatę šį įrašą, jie puolė naikinti įkalčius.

Ir, greičiausiai, buvo įsitikinę, kad jiems tai pavyko, nes pareigūnų pasirodymas jų namuose įtariamiesiems, sprendžiant iš jų reakcijos, buvo netikėtas.

Apie tai, kad jie to nesitikėjo, liudija ir rasti jau ištuštinti, kaip įtariama, kovo 26-osios vakare iš minėtos Kėdainių rajono Beinaičių kaimo parduotuvės pagrobti alkoholinių gėrimų buteliai.

Visi sulaikytieji, kurių amžius – nuo 20-ies iki 25-erių metų, – buvę bendramoksliai ar kiemo draugai. Šiąnakt jie išgaudyti skirtinguose Jonavos adresuose. Vieni – dar pakeliui į namus. Kiti buvo pakelti iš miego. Vienas toks dar bandė, pirminiais duomenimis, padedamas namiškių, nesėkmingai slėptis po lova. 

Beje, neatmetama, kad įtariamųjų namiškiai ne tik toleravo ar net skatino įtariamuosius taip elgtis, bet ir naudojosi jų grobiu.

Visi įtariamieji – gerai žinomi policijai. Ir už panašius nusikaltimus. Kai kurie iš jų teisti, dar būdami nepilnamečiais.

Neatmetama, kad, paskelbus šalyje karantiną, jie yra įvykdę ir daugiau nusikaltimų. Kaip linkę ironizuoti patys juodą humorą mėgstantys policijos pareigūnai, pirmą kartą neįkliūna niekas.

Be to, pas vieną iš sulaikytųjų rasta ir, kaip įtariama, narkotinių medžiagų –vadinamosios „žolės“.

Po įtariamųjų apklausų dar šiandien tikimasi išspręsti klausimą ir dėl kardomųjų priemonių jiems skyrimo. Atsižvelgus į kiekvieno vaidmenį įvykdant šį apiplėšimą (parduotuvės vaizdo kamera įamžino tik keturis kaukėtus plėšikus, penktas greičiausiai laukė jų automobilyje, su kuriuo atvykta į nusikaltimo vietą), vienus planuojama prašyti leisti suimti, kitiems taikyti elektroninį sekimą apykojės pagalba.

Kaip jau įprasta, paskelbus karantiną, planuojama išspręsti šiuos klausimus nuotoliniu būdu. 

Kauno policijos nuotr.

Kauno apskrities policija savo pranešime apie įtariamųjų, kuriems gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų, sulaikymą akcentuoja ir tai, kad prieš uždarant juos į areštinę, visi sulaikytieji buvo aprūpinti šiuo metu privalomomis apsaugos priemonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
Ju pavardes, aisku,valstybine paslaptis

Nasha Lithuania

Nasha Lithuania portretas
Privežė skvernas dovanų į Lietuvą. Jam nusispjauti į visus, nes ne jam su šitų mėšlu gyventi

Kostia

Kostia portretas
Sugrįžę buduliai dar ne tokių dalykų prikrės, kai baigsis atsivežti pinigai. Reikia ruoštis ir neatsipalaiduoti...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių