Įžūlūs kelių gaidelio manevrai gali nemenkai paploninti jo piniginę (vaizdo įrašas)

Iš Taikos prospekto sankryžos į Draugystės gatvę pasukęs kaunietis susidūrė su įžūliais kitos transporto priemonės vairuotojo veiksmais. Neatsakingas elgesys kelyje galėjo kainuoti ne tik aplamdytus automobilius, bet ir sutrikdytą sveikatą. Atvejį išanalizavusi policija fiksavo pažeidimą, galintį gerokai paploninti piniginę.

„Mačiau, kad automobilis „Volvo“ įvažiavo į Taikos prospektą iš šalutinio kelio. Atlikęs šiuos manevrus, tik per plauką neatsitrenkė į mano transporto priemonės šoninę dalį. Vairuotojas gerokai spustelėjo garsinį signalą – tikriausiai pamanė, jog netinkamu metu jam pasipainiojau aš. Tačiau, atsižvelgiant į Kelių eismo taisykles (KET), galėjau iš kraštinės juostos pasukti tiek į antrą, tiek į trečią“, – įvykio priešistorę pasakojo su portalo kauno.diena.lt redakcija susisiekęs kaunietis.

Minėta situacija tuo nesibaigė. Vyras spėja, jog „Volvo“ vairuotojas apvažiavo saleles, buvusias kelyje, ir važiuodamas per ištisinę liniją išniro tiesiai prieš veiksmą vaizdo registratoriumi fiksavusio automobilio priekį bei staigiai stabdė netoli pėsčiųjų perėjos Draugystės gatvėje.

„Supykau, „Volvo“ vairuotojas ne tik neatsakingai vairavo, bet ir pradėjo svaidytis nepadoriais gestais. Maža to, jis vežėsi kėdutėje sėdintį mažą vaiką. Atsižvelgdamas į pastarąjį faktą, vyras tikrai galėjo elgtis atsakingiau“, – kritikos negailėjo įžūlų kito eismo dalyvio elgesį stebėjęs kaunietis.

 

 

Pašnekovas pripažįsta, jog prieš kurį laiką pasikeitus KET taisyklės Taikos pr. žiedinėje sankryžoje, važiuoti čia išties keblu, nes yra tik dvi eismo juostos. Kai iš pirmosios leidžiama važiuoti link Kovo 11-osios gatvės, o iš antrosios –trečiąja arba antrąja eismo juosta kryptimi link Draugystės gatvės.

„Daugelis vairuotojų vadovaujasi ankstesniais KET nurodymais, nes galimai nepaiso kelio ženklų. Todėl bent kartą per savaitę šioje vietoje įvyksta avarijos“, – pabrėžė pašnekovas.

Jis vežėsi kėdutėje sėdintį mažą vaiką. Atsižvelgdamas į pastarąjį faktą, vyras tikrai galėjo elgtis atsakingiau.

Vaizdo registratoriumi užfiksuotą situaciją išanalizavę Kauno pareigūnai nustatė, jog „Volvo“ vairuotojas keisdamas važiavimo kryptį iš pirmos eismo juostos į antrą, neparodė atitinkamos krypties posūkio signalo ir persirikiuodamas nedavė kelio gretima eismo juosta, ta pačia kryptimi važiavusiai transporto priemonei.

„Tokiais savo veiksmais vairuotojas sukėlė pavojingą situaciją – privertė kitą eismo dalyvį staigiai keisti judėjimo greitį bei stabdyti, kad pavyktų užtikrinti savo ir kitų žmonių saugumą“, – akcentavo Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė.

Vairuotojui už tokius pažeidimus gali būti numatoma administracinė atsakomybė. Policijos duomenimis, už tai, kad „Volvo“ vairuotojas nepaisė kelio ženklų, nesilaikė žmonių vežimo reikalavimų, jam gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų. Taip pat už pavojingą ir chuliganišką vairavimą jam gali grėsti bauda nuo 170 iki 230 eurų bei teisės vairuoti transporto priemonę atėmimą nuo trijų iki šešių mėnesių.


Šiame straipsnyje: pavojingas manevraschuliganiškas važiavimasKET pažeidimaikelių gaidelisbaudosskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Visi, kuriem atrodo, kad filmuotojas blogai važiavo žiede, nuvažiuokit ir pasižiūrėkit įdėmiai į tą žiedą, tada suprasit, kad pagal visą ženklinimą jis teisingai visur pravažiavo.

Tadas

Tadas portretas
Pats pydarastas nx ta juosta pakeitei sunku duoti kelia ivaziuojanciam į zieda principas buvo neleist ir dar ikelineja čia tokius video sustabdyciau ir dar galva atpizdinciau už tokius bairius kita kart pagalvotų ar verta filmuot

Ar žurnalistai skaito ką parašė ?

Ar žurnalistai skaito ką parašė ? portretas
Kas yra KET taisyklės ir kaip jos pasikeitė Taikos pr. žiede ? Kitur nesikeitė ? O kokie buvo ankstesni KET nurodymai ?
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių