Pereiti į pagrindinį turinį

Jauno vyro likimas – per kietas riešutėlis teisėsaugininkams

2021-04-01 07:56
DMN inf.

Kauno teisėsaugininkai, padedami teismo medicinos ekspertų, tik iš dalies įminė vasario pabaigos radinio pakaunėje, privertusio prisiminti ne vieną rezonansinę bylą, mįslę.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / freepik.com nuotr.

Kaip jau rašyta, pareigūnus sudominęs žmogaus žandikaulis buvo aptiktas Nevėžio šlaite ties Raudondvario seniūnijos Bernatonių kaimu vasario 26-osios popietę. Tai buvo vietinio gyventojo radinys. Ir pagal žandikaulio spalvą buvo aišku, kad jis nemažai laiko buvo išgulėjęs Nevėžyje, kuris praėjusį rudenį pradėtas gilinti.

Kaip įtariama, atliekančios žemsiurbės į krantą išmestas žmogaus žandikaulis buvo aptiktas apie pusantro metro nuo vandens.

Pirmiausia atmesta versija, kad radinys gali būti susijęs su netoliese esančiomis kokiomis nors kapinėmis. Anot vietinių gyventojų, jų niekada čia nebuvo. O Raudondvario seniūnijos darbuotojų teigimu, nežinoma šiose apylinkėse ir jokių galimų partizanų palaidojimo vietų, nes dėl netoliese esančio Bernatonių piliakalnio čia draudžiama kasinėti.

Todėl belaukiant ekspertų išvados, kiek šiam radiniui metų, prisimintos ir visos rezonansinės Kauno žmogžudysčių bylos, kuriose nepavyko rasti aukų palaikų. Tarp jų – ir mįslingas Rimanto Ganusausko, pravarde Mongolas, dingimas prieš 27-erius metus. Ir ilgametės Prekybos organizacijų valdybos vadovės Valerijos Urmonienės bei policininko motinos Nijolės Vaškevičienės, kurių kūnai nerasti iki šiol, nužudymai prieš daugiau kaip šešerius metus. Ir Panevėžyje, pro kurį Nevėžis atiteka į šias apylinkes, šeimininkavusių gaujų aukos, kurios taip pat rastos ne visos arba aptiktos ne visos jų dalys.

Teisėsaugininkai bandė ieškoti šiame Nevėžio šlaite ir daugiau galimų to paties velionio kūno dalių. Tačiau nieko panašaus jiems rasti nepavyko.

Galiausiai nutrauktas ir šis dėl mirties priežasties nustatymo pradėtas ikiteisminis tyrimas, nes gautas teismo medicinos ekspertų atsakymas, kad rastas žmogaus žandikaulis buvo apie 25-30 metų vyro, tačiau jam – jau virš 50 metų ir jis ilgą laiką išgulėjęs vandenyje – dumble. T.y. jau suėjusi ne tik galimo nužudymo senatis, bet nebėra išlikę ir tokio senumo dingusiųjų be žinios paieškos bylų.

Be to, ekspertai ant šio žmogaus žandikaulio neaptiko jokių sužalojimų.

Po tokio teisėsaugininkų verdikto teismo medicinos ekspertams kartu su savivaldybės atstovais dar reikės išspręsti šio radinio, prilyginamo žmogaus palaikams, palaidojimo klausimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų