Kalėdinis siaubas: teismas leido suimti žiauriu dvimetės sužalojimu įtariamą motiną ir jos draugą

Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmai trečiadienį tenkino prokuratūros prašymą ir leido suimti dvejų metų mergaitės sunkiu kūnu sužalojimu įtariamą jos motiną ir jos draugą.

19-metė motina suimta vienam mėnesiui, jos draugas – dviem mėnesiams, BNS pranešė teismo atstovė Nijolė Damulė.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laima Mažeikienė trečiadienį žurnalistams sakė, kad teismas leido suimti įtariamuosius, nes jie gali slėptis, trukdyti tyrimui.

„Teismas nutartyse nurodė mamai du pagrindus – kad gali bėgti slėptis nuo teismo, ikiteisminio tyrimo pareigūno ir prokuroro bei trukdyti procesui. Kitam įtariamajam yra trys pagrindai – kad gali bėgti slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo, daryti naujas nusikalstamas veikas, taip pat trukdyti procesui“, – teigė prokurorė.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas sunkiai sužalojo ar susargdino mažametį, numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki dvylikos metų.

Daugybiniai sužalojimai

Kaip skelbta, policija Raseiniuose dėl dvejų metų mergaitės galimo sunkaus sveikatos sutrikdymo pirmadienį sulaikė jos 19-metę mamą ir šios 22 metų draugą. Policija anksčiau nebuvo gavusi pranešimų apie smurtą šeimoje. Abu asmenys anksčiau nėra teisti.

2020 metais gimusi Raseinių gyventoja į ligoninę paguldyta sekmadienį. Policijos duomenimis, ji į gydymo įstaigą atvežta be sąmonės. Kaip yra nurodžiusi Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė Rasa Gelžinytė, mergaitė į ligoninę paguldyta dėl pilvo traumos, tačiau vėliau nustatyti daugybiniai kūno sužalojimai.

Iš pradžių mergaitė be sąmonės pristatyta į Raseinių ligoninę, tačiau vėliau pervežta ir paguldyta į Kauno klinikas, Reanimacijos skyrių.

Sesutė perduota tėvui

Šiaulių apygardos prokuratūra pranešė, kad nukentėjusiosios mažametės sesuo dvynė yra Vaiko teisių apsaugos specialistų globoje. LNK žinios antradienio vakarą patikslino, kad dvynė sesuo perduota tėvui.

Kaip portalas kauno.diena.lt jau rašė, kad šis savaitgalio įvykis sukrėtė vaiko teisių gynėjus.

„Informacija perduota ir vaiko teisių apsaugos specialistams išsiaiškinti šio įvykio aplinkybes, telkiamos visos pajėgos“, – per spaudos konferenciją Šiauliuose sakė R. Gelžinytė.

Pasak jos, vaiko sužalojimas galėjo įvykti namuose, artimųjų rate.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovauja, jį koordinuoja ir organizuoja Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyrius.

Mergytės būklė – vis dar sunki

Trečiadienio rytą vaikų gydytojas, Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas prof. dr. Rimantas Kėvalas portalui kauno.diena.lt teigė, kad mažosios pacientės būklė išlieka sunki.

„Mergytės būklė – sunki, bet stabili. Kol kas pajungta ant gyvybę palaikančių aparatų, kvėpavimo funkciją palaiko dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatas“, – sakė medikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nija

nija portretas
gan nemazai jaunu negali susilaukti vaiku ir kai po desimt metu pereje visus kryziaus kelius ju susilaukia tuos vaikelius taip saugo,del kiekvieno nusiciaudejimo pergyvena,o cia kiek supratau net dvynes gime,tevas jau sugebejo nusiplaut,motuse jau chakali susirado nors atrodo ir laiko nera ieskot,degradavimas pilnas,ka tokio padare tas mazutis vaikutis kad reikejo taip sumusti ir dar niekas nieko nemate,nezino,pasedes suzinos,kas per motinos

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Sako Bučoje siatėjo žvėrys. Be abejonės. O kaip pavadinti šituos nuožmogas, kurie siautėja Lietuvoje?

skiep

skiep portretas
Lietuvoje šventės tai tragedija .Girti apsinarkašine tautieciai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių