Kaune pasieniečiai aptiko 2 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai Kaune  aptiko 2 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų. Cigaretės gulėjo prie kauniečio vairuoto automobilio BMW 730D.

Šis vyras, kuris neturi teisės vairuoti, prieš pusmetį jau buvo pasieniečiams Jurbarke įkliuvęs su nelegaliais rūkalais.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai  Kaune patikrino automobilį „BMW 730D". Pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad šia transporto priemone galėjo būti gabenamas neteisėtas krovinys. BMW 730D ką tik buvo atvažiavęs į vieną šio miesto gatvių ir pasieniečiams priartėjus stovėjo. Šalia mašinos gulėjo kelios dėžės.

Prie automobilio vairo sėdėjo 33-erių kaunietis. Kartu kaip keleivė vyko to paties miesto gyventoja.

Šalia mašinos  VSAT pareigūnai aptiko keturias dėžes, kuriose buvo 2000 pakelių cigarečių „NZ Gold“, pažymėtų Baltarusijos akcizo ženklais. Įtariama, kad šie rūkalai prieš tai galėjo būti gabenami BMW 730D.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką Pagėgių pasieniečiai pradėjo  administracinę teiseną. Šis kaunietis prieš pusmetį pasieniečiams jau buvo įkliuvęs Jurbarke su nelegalių rūkalų kroviniu. Todėl šįkart jam gresia didesnė bauda - nuo 5760 iki 6000 eurų. Šią bylą nagrinės teismas.

Paaiškėjo, kad vyras neturi teisės vairuoti, todėl pasieniečiai surinktą medžiagą dar perdavė ir policijai, kuri kaunietį baus už transporto priemonės vairavimą neturint teisės.

Vyras ir keleivė po apklausos paleisti. Neteisėtai gabentos cigaretės ir automobilis saugomi Pagėgių rinktinėje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Meskit rūkyti ir nereikės čia cigarečių pramonei milijardus krautis, ne milijonus o milijardus, be to jiems krizių niekada nebus, rukysit jus ar karas ar karas...meskit rūkyti,neremkit milijardierių,milijonierių, taupykit pinigus geriau valtį kokia nusipirkit

vadimas

vadimas portretas
Mano nuomone del esancios situacijos su cigaretemis , kalciausi tie kurie kelia ju kaina t.y. akciza .Butu normalios kainos nebutu jokios kontrobandos Tikriausiai tie kainos kelejai atsikanda nemenka kasni nuo kontrobandos pirago, ir galvoja kokie mes gudrus visus apip......som.Prisidengiam akcizu ir viskas pagal istatyma.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių