Kaune siaučia stiprus vėjas: lūžta medžių šakos, nuo arkikatedros nuplėštas šventojo plakatas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Kaune siaučiant stipriam vėjui jau pridaryta nemažai žalos. Kauniečiai pranešė ne tik apie lūžtančias medžių šakas – nuo Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos vėjas nuplėšė ir plakatą su šventojo atvaizdu.

„Vilniaus gatvėje, prie Kauno katedros išorinės sienos, buvo pritvirtintas šventojo atvaizdas ir vėjas į nuplėšė – dabar plevėsuoja. Nulaužtomis šakomis nusėtas visas miestas. Lūžusių medžių nematėme, bet Vilniuje tokių yra. Vėjas – labai stiprus“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo vaizdo įrašu, kuriame matyti plevėsuojantis šventojo paveikslas, atkibęs nuo Kauno arkikatedros fasado, pasidaliję kauniečiai.

Su šventovės atstovais šeštadienio vakarą susisiekti telefonu ir informuoti apie įvykį nepavyko.

Pasak ugniagesių, į iškvietimus Kaune kovo 26-ąją jau teko vykti ne kartą – pranešta ir apie nuvirtusius medžius, nutrauktus laidus, ir apie apgadintus stogus – nuo jų atitrūkusias konstrukcijas, skardas.

 

 

Būtent pastarojo pobūdžio iškvietimas – apie atitrūkusią skardą buvo gautas ir Kauno senamiestyje, Muziejaus gatvėje. Tačiau apie vėjo nuplėštą šventojo plakatą nuo Kauno katedros pranešimo nesulaukta.

Vėjas, ugniagesių teigimu, stiprėti pradėjo šeštadienį apie 13 val. Jo siautimas tęsiasi iki šiol. Tad tenka vykti į iškvietimus įvairiose miesto vietose. Laimė, žmonės – nesužeisti, tačiau tam tikrų nuostolių esama.

Kelininkai perspėja vairuotojus būti atsargius miškingose vietovėse, nes, esant stipriam vėjui, ant kelių dangų gali būti nuvirtusių medžių ar nukritusių šakų.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną numatomi trumpi krituliai. Vėjas vakarų, šiaurės vakarų, 9–14 m/s, kai kur gūsiai 15–20 m/s, vietomis 21-25 m/s Aukščiausia oro temperatūra nuo 6 iki 11 laipsnių šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geda kaun o dienai

Geda kaun o dienai portretas
Pries publikuodami nors karta perskaitykit ir istaisykit klaidas...

ONTĖ

ONTĖ portretas
Ką sako Dievo nuplėštas šventojo paveikslas? Šiuo veiksmu Dievas pabrėžia, kad ne katalikų bažnyčiai suteikta teisė išrinkti ir pripažinti šventuosius.

suprantat...

suprantat... portretas
/negražios tos plačiasnukės, gėdą daro dėl savo elgesio - susimoka pačios, fui, klišų degradžių užveista, ko daugiau benorit? Prisivežėt pigių degradavusių šliurių - srėbkit dabar. O geriausia - kaliošinkit atgal.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių