Kaune tarp obuolių krovinio sulaikyta 2,58 mln. eurų vertės rūkalų siunta

  • Teksto dydis:

Lietuvos muitinės pareigūnams įkliuvo rekordinė šiemet kontrabanda – Kaune sulaikyta 2,58 mln. eurų vertės rūkalų siunta, antradienį pranešė muitinė.

Anot įstaigos, Lietuvos muitininkai šiomis dienomis baigė ikiteisminio tyrimo veiksmus dėl sausio 24 dieną Kaune sulaikytos didelės cigarečių kontrabandos. Tądien Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai, padedant Valstybės sienos apsaugos tarnybai, Petrašiūnų rajone sulaikė penkių asmenų grupę du vilkikus ir tris puspriekabes. Vienoje jų rasta 1330 dėžių baltarusiškų cigarečių kontrabandos siunta.

Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Neteisėti rūkalai, kurių vertė beveik 2,6 mln. eurų, į Lietuvą buvo įvežti užmaskavus obuolių kroviniu. Tai didžiausia šiemet Lietuvoje sulaikyta cigarečių kontrabanda.

Gavę informacijos apie Kauno Petrašiūnų rajone, R. Kalantos gatvėje, automobilių stovėjimo aikštelėje vykdomus įtartinus krovimo darbus, pareigūnai sausio 24-ąją patikrino minėtą vietovę.

Čia pareigūnai užklupo prie dviejų krovininių vilkikų besidarbuojančius vyrus. Pastarieji iš vienos mašinos puspriekabės jau buvo spėję iškrauti keturis padėklus su obuoliais, kurie tebuvo priedanga tikrajam kroviniui – likusi puspriekabės dalis buvo pilna dėžių su cigaretėmis.

Paaiškėjo, kad šį vilkiką „Daf“ su tariamu 14,5 tonų obuolių kroviniu į Kauną iš Baltarusijos atvairavo įvykio vietoje sulaikytas Rusijos pilietis, pasienyje deklaravęs, kad obuolius tranzitu gabens per Lietuvą į Kaliningrado sritį.

Iš viso puspriekabėje rasta 1330 dėžių (665 tūkst. pakelių) cigarečių, jų bendra vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 2,58 mln. eurų.

Anot muitinės, greta stovėjusio antrojo vilkiko „Man“ puspriekabė dar buvo tuščia. Spėjama, kad į ją turėjo būti perkrauta rūkalų kontrabanda. Netoliese stovėjo dar viena, trečia, puspriekabė, pilna dėžių su obuoliais. Iš pirmojo vilkiko iškrovus cigaretes, šiuos obuolius ketinta sukrauti į „Daf“ ir išvežti į Rusijos Kaliningrado sritį.

Muitinėje dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Be Rusijos piliečio įvykio vietoje buvo sulaikyti dar keturi Lietuvos piliečiai, dauguma jų – Kauno rajono gyventojai. Sulaikytųjų namuose atliktos kratos, kurių metu aptikta didelė grynųjų pinigų suma – 130 tūkst. eurų, o taip pat šaudmenų.

Kauno apylinkės teismas tenkino Kauno apygardos prokuratūros prokurorės prašymą dėl kardomosios priemonės paskyrimo. Rusijos pilietis buvo suimtas 20 parų, Lietuvos piliečiams skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, piniginis užstatas, dokumentų paėmimas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

keliauja

keliauja portretas
per musu sali kiauriai ir daro ka nori.. viena diena namo einanti zmogu uzmusa, kita diena didziausia kontrabandine siunta veza.. o kiek dar nezinom..

… portretas
Vienas svarbus klausimėlis… Kaip ta fura sugebejo per pasienio postą pravažiuoti ką? Žinoma čia kaltu jau nebus…
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių