Kaune vos per kelias valandas – keturi neblaivūs vairuotojai

  • Teksto dydis:

Penktadienį nuo ankstyvo ryto Kauno policijos pareigūnai tikrino, kaip vairuotojai laikosi visų Kelių eismo taisyklių (KET), ar sėda prie vairo būdami neblaivūs.

Iš viso buvo patikrinti 183 automobilių vairuotojai.

Per kelias valandas, kol buvo vykdoma priemonė, pareigūnai nustatė penkis KET pažeidimus. Trijų automobilių vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,50 prom., 0,66 prom. ir 1,27 prom. Taip pat pareigūnai nustatė ir vieną alkoholio vartojusį sunkiasvorės transporto priemonės vairuotoją, jam nustatytas nežymus girtumo laipsnis – 0,11 prom. Tačiau pagal teisės aktus sunkiasvores transporto priemones vairuojantiems asmenims yra nustatyta 0,00 prom. Pareigūnai alkoholio matuokliu nustatė ir dar vieną vairuotoją, kuris buvo vartojęs alkoholio turinčio gėrimo, tačiau jo koncentracija kraujyje neviršijo leistinos normos.

Vienam vairuotojui surašytas administracinių nusižengimų protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 432 str. 1 d. Vairuotojui, kuris rizikavo savo sveikata ar net gyvybe ir vairavo automobilį neprisisegęs saugos diržo, gresia bauda iki 50 eurų.

Kauno apskrities policijos pareigūnai ragina vairuotojus kelyje elgtis atsakingai, laikytis visų KET, saugoti ne tik save, bet ir aplink esančius kitus eismo dalyvius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liudas

liudas portretas
savaitgaly is Django kiek gatavu isvaziuoja kur tie reidai naktiniai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių