Pereiti į pagrindinį turinį

Iš kauniečio gali būti konfiskuotas trečias ne jam priklausantis automobilis

2013-10-03 09:14
DMN inf.
Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

Iš neblaivaus ir neturinčio teisės vairuoti kauniečio gali būti konfiskuotas jau trečias ne jam priklausantis automobilis, skelbia Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Antradienį 14.22 val. Kaune, P.Lukšio gatvėje, 29 metų N.M., būdamas neblaivus ir neturėdamas teisės vairuoti, vairavo automobilį "Renault Espace". Keisdamas važiavimo kryptį, jis atsitrenkė į gretima eismo juosta važiuojantį automobilį "Citroen Xsara". Avarijos kaltininkui nustatytas 2,46 promilės girtumas.

2010 ir 2013 metais priimtais teismų sprendimais N.M. jau buvo paskirtos nuobaudos už to paties pobūdžio Kelių eismo taisyklių pažeidimus - automobilio vairavimą esant neblaiviam ir neturint teisės vairuoti transporto priemonės. Be to, iš šio asmens konfiskuotos jau dvi transporto priemonės.

Dėl antradienį įvykdyto pažeidimo taip pat surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas ir bylos nagrinėjimas vyks teisme. N.M. už minėtą pažeidimą vėl gresia transporto priemonės konfiskavimas. Anksčiau konfiskuotos transporto priemonės priklausė taip pat ne jam, kaip ir šiuo atveju "Renault Espace". N.M. nurodo, kad mašina priklauso jo merginai.

Vyras nuolat neigia padarytus pažeidimus - nors ir eismo įvykio liudytojas nurodo, kad vairavo būtent N.M., tačiau pastarasis neigia pažeidimą, paaiškinime nurodo, kad buvo keleivis ir gulėjo ant galinės sėdynės.

Kauno apskrities policija primena, kad paskolinus automobilį kitam asmeniui, kuris yra baustas už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų, o jis įkliuvo būdamas neblaivus, automobilis konfiskuojamas. Tačiau vėliau galima kreiptis į teismą dėl padarytos žalos išieškojimo.

Saugaus eismo automobilių keliais įstatymas nurodo, kad transporto priemonės savininkas ar valdytojas rūpinasi ir atsako už jam nuosavybės ar kita teise priklausančią transporto priemonę. Įstatyme neįtvirtinta galimybė neskirti transporto priemonės konfiskavimo, kuris taikomas neatsižvelgiant į tai, kas yra transporto priemonės savininkas.

Pasak policijos, perduodant transporto priemonę (automobilį, motociklą) kitam asmeniui, gali tekti prisiimti dalį ar visą jo padarytą žalą (turtinę ir neturtinę), kurią jis padarė eismo įvykio metu (sugadintas turtas, asmens sveikatos sutrikdymas, laidotuvės, žuvusio asmens vaikų išlaikymas). Tai numatyta Civiliniame kodekse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų