Kauno apylinkės teismas nusišalino nuo jo langų niokotojo bylos nagrinėjimo

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas, kuriam, kaip jau rašyta, prieš porą dienų buvo perduota jo langus daužiusio Davido Tumėno byla, praneša, kad šiandien kreiptasi į Kauno apygardos teismo pirmininką, kad šis spręstų, kuris kitas Kauno apygardos teismo veiklos teritorijoje esantis teismas – Alytaus ar Marijampolės – nagrinės šią bylą.

Pasak Kauno apylinkės teismo atstovės, tokia nutartis priimta siekiant užtikrinti teisingą, visapusišką ir objektyvų šios bylos išnagrinėjimą bei proceso dalyvių teisę į nešališką teismą.

Toks sprendimas priimtas, atsižvelgus į tai, kad per šios bylos kaltinamajam inkriminuojamus nusikaltimus Kauno apylinkės teismui buvo padaryta 1718,74 eurų žala, o liudytojais joje apklausti keturi šio teismo darbuotojai.  

Kaip jau rašyta, pernykštį gruodį į Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų langus pasikėsinta net du kartus per kelias dienas. Pirmą kartą apie tai pranešė vėlų gruodžio 7-osios vakarą suveikusi šio pastato signalizacija.

Tada buvo išdaužti du šio teismo langai į Laisvės alėją, esantys ties pagrindiniu įėjimu. Vienas jų – teismo posėdžių salės, kurioje bylas nagrinėja pats teismo pirmininkas. Kitas suniokotas langas buvo vestibiulio.

Pranešimą apie antrąjį išpuolį Kauno policija gavo gruodžio 12-osios ryte. Tačiau peržiūrėjus vaizdo kamerų įrašus, paaiškėjo, kad į J. Gruodžio gatvę išeinantis teismo raštinės langas, esantis ties tarnybiniu įėjimu, buvo išdaužytas sekmadienio vakare. Ir tai padarė asmuo, labai panašus į žmogystą, šaliku bei kepure aklinai apmuturiuotu veidu, paliekant tik skyles akims, kuris daužė šio teismo langus ir gruodžio 12-osios vakarą. Be to, abiejų išpuolių vietose rasti tokie patys statybiniai plytgaliai, kuriuos, remiantis vaizdo įrašais, vandalas atsinešė maišelyje.

 

Anot teisėsaugininkų, jis nustatytas pagal paties teismo pateiktą informaciją, kai tikrinant šią buvo iškviestas apklausai į policiją ir prisipažino. Tačiau nesugebėjo paaiškinti, kodėl taip pasielgė. Tik neneigė, kad atvyko į nusikaltimų vietas viešuoju transportu ir tikino, kad maišelyje atsivežtus plytgalius rado pakeliui – kažkur kiemuose.

Kilus įtarimui, ar šis 1990 m. gimęs kaunietis neturi tam tikrų sveikatos sutrikimų, jis parodytas psichiatrams. Tai padaryta ir, remiantis iš Kauno apylinkės teismo gauta informacija, kodėl šis asmuo įtariamas jų langų daužymu. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, apie tai, kad taip pasielgs jis perspėjo, kai neatvykęs į nuosprendžio paskelbimą, gavo elektroninį pranešimą apie šio teismo priimtą sprendimą byloje dėl sukčiavimo, kurioje turėjo nukentėjusiojo statusą. Teismo skirta bausmė kaltinamajam jo netenkino ir jis į šią žinutę atsakė „palinkėjimu“, kad, jeigu šis sprendimas nebus pakeistas, jis gruodį išdaužys teismo langus.  

Teismo psichiatrijos specialistai, kuriems užteko tik pokalbio su įtariamuoju svetimo turto niokojimu, konstatavo, kad jis – pakaltinamas.

Perduodant bylą teismui šioje atsirado ir minėtas 1718, 74 eurų „Lietuvos draudimo“, apmokėjusio už išdaužytų langų pakeitimą, ieškinys D. Tumėnui, kurio biografijoje iki šiol teistumų nebuvo. Tačiau dabar dėl Kauno apylinkės teismo turto sugadinimo jam gresia viešieji darbai, arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba jos atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Matomai tai laiko ''ŽMOGAUS FAKTORIAUS KLAIDA'' .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių