Kauno bendrovė, jos vadovas nuteisti dėl sukčiavimo įrengiant konteinerius

  • Teksto dydis:

Šiaulių apylinkės teismas nuteisė neįvardijamą Kauno bendrovę ir jos vadovą dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo įrengiant požeminius konteinerius, penktadienį pranešė vietos prokuratūra.

Baudžiamosios bylos duomenimis, Kaune registruota uždaroji akcinė bendrovė laimėjo daugiau nei 4 mln. eurų vertės viešųjų pirkimų konkursą ir 2018 metų spalį pasirašė sutartį su viešąja įstaiga Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras (ŠRATC). Sutartimi rangovas įsipareigojo atlikti pusiau požeminių konteinerių aikštelių projektavimą, rangos darbus ir konteinerių įrengimą.

Viena iš sąlygų, kad pasirašyta sutartis įsigaliotų, buvo pateikti sutarties įvykdymo užtikrinimą (banko, kredito unijos garantiją ar draudimo bendrovės laidavimo raštą).

Bylos duomenimis, bendrovės direktorius pateikė atliekų tvarkymo įmonei banko garantinį raštą. Jame buvo įrašyti duomenys, kad bankas neatšaukiamai ir besąlygiškai įsipareigoja sumokėti ŠRATC beveik 350 tūkst. eurų vertės sumą, jei minėta kauniečio atstovaujama bendrovė sutarties neįvykdys arba įvykdys ją netinkamai.

Kaip nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, rangovas nesilaikė sutarties reikalavimų – pateikė prastos kokybės konteinerius ir taip netinkamai vykdė sutarties sąlygas. Dėl to buvo nuspręsta nutraukti sutartį su rangovu, o iš banko pareikalauta išmokėti garantijos sumą. Paaiškėjo, kad bankas tokio garantinio rašto niekada neišdavė ir nepatvirtino.

Nuosprendyje skelbiama, kad kaunietis, veikdamas uždarosios akcinės bendrovės vardu ir siekdamas, kad būtų vykdoma sutartis, suklastojo, laikė, gabeno ir panaudojo tris banko garantijas. Tai padarė didelę žalą ŠRATC, nes buvo panaikinta įstaigos teisė, nutraukus sutartį su bendrove dėl pastarosios netinkamo sutarties vykdymo, gauti banko garantijos sumą.

Tiek fiziniam, tiek juridiniam asmeniui skirtos baudos po 50 tūkst. eurų. Teismas įpareigojo nuteistuosius sumokėti baudas per vienerius metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos. Nuosprendžiu kauniečiui ir įmonei priteista beveik 3 tūkst. eurų ŠRATC išlaidoms, patirtoms advokatų pagalbai apmokėti.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visai kaip vatoliande

Visai kaip vatoliande portretas
Krabo rojaus kontingentas

Sukčių pavadinimas

Sukčių pavadinimas portretas
Iš interneto: "Dar vienu sutarties nutraukimo pagrindu tapo ir kitas sutarties pažeidimas, kuris paaiškėjo jau nutraukus sutartį. UAB „TIS“ pateikė negaliojančią AB Šiaulių bankas išduotą garantiją, skirtą sutarties įvykdymo užtikrinimui."

Lietuvis

Lietuvis portretas
Kad nėra įmonės pavadinimo, KD matyt susijusi ja, neskelbdama leidžia toliau sukčiauti, kad turėtų už ką priteistus pinigus sumokėti...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių