Kauno klinikose paauglei sulašino ne vaistų, o dezinfekcinio skysčio

  • Teksto dydis:

Absurdas Kaune – paauglei vietoje vaistų į veną sulašintas dezinfekcinis skystis, praneša LNK žinių tarnyba.

Dėl apmaudžios seselės klaidos nepilnametė atsidūrė reanimacijoje.

Mergaitės šeima gyvena Jonavos rajone. Šešiolikmetė duktė pasiskundė, kad skauda pilvą. Iš Jonavos ligoninės ji skubiai buvo pervežta į Kauno klinikas.

Dėl įtariamos infekcijos merginai pradėjo leisti lašelines.

„Dvi lašines įleido, o nuo trečios ji pradėjo dusti. Sako: mama, man negerai, mama, aš dustu. Greitai seselė atėjo, kuri įleido tuos vaistus, nuėmė ir pasakė: ne tuos vaistus įleidau. Subėgo daktarai ir išvežė į reanimacinį skyrių“, – LNK žinioms pasakojo paauglės mama.

Vaikų klinikos vadovas pripažįsta, kad slaugytoja padarė klaidą ir merginai sulašino apie porą šimtų mililitrų žaizdų dezinfekcinio tirpalo.

„Mergina atvyko dėl vėmimo, skysčių netekimo ir pilvo skausmų. Keičiant infuzinį butelį pastebėta, kad vietoje natrio chlorido uždėtas chlorheksidino tirpalo butelis, – pasakojo Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas.

Vežant nepilnametę į reanimaciją, mama sakė mačiusi ją išbalusią ir nereaguojančią į aplinką.

Pasak medikų, mergina gaivinta nebuvo, gyvybinės funkcijos sutrikę nebuvo. Į reanimaciją ji išvežta 24 valandoms stebėti ir nereikalingam skysčiui iš organizmo šalinti.

R. Kėvalas  aiškino, kad organų pokyčių ar kitų sutrikimų nėra: „Jokių funkcijų sutrikimų, organų pokyčių nebuvo, mergaitė yra žvali“

Paauglė teigia, kad po to, kai buvo įlašinta dezinfekcinio skysčio, jautėsi labai prastai, duso. „Negalėjau prakalbėti, dusino. Ranką ir kojas traukė labai“, –tvirtino ji. 

Pasak gydytojo, toks atvejis, kai per klaidą suleidžiamas toks tirpalas, yra pirmas.

Visgi mama sako, kad slaugytoja įtarimą sukėlė iš pat pradžių. „Ji man iš ryto pasirodė nenuotaikinga. Neapsižiūrėjimas, žioplumas. Jeigu tiek metų dirbi, reikia žiūrėti, ką vaikui leidi“, – sakė mergaitės mama.

Kodėl skystis buvo sumaišytas, aiškinamasi. Slaugytoja laikinai nušalinta nuo darbo.

Tiek šeima, tiek mergina sulaukė Klinikų vadovų ir personalo atsiprašymų.

Tačiau mergina sako, kad ieškos teisybės ir gal kreipsis į teismą.

„Nenorėčiau atleisti, nes jeigu kas nors būtų rimčiau, atsiprašymas nepadėtų“, – kalbėjo paauglė.

Medikai tvirtina, kad merginos būklė dabar  gera.  Vis dėlto ji savaitgaliui palikta ligoninėje ir bus stebima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
vaziuoti del pilvo skausmo i Kauna ,lyg Jonavoje daktaru nera.Motiina tai tikrai matosi nori pasipelnyti sneka bili ka.Koktu klausytis ,o daktaro ir slaugytojos nuosirdziai gaila ir viskas

mhm

mhm portretas
to musu zmogus: tamstelė čia postringauja kaip,tpo, išsiląvinęs žmogus, bet kur, žmogau, lietuvių (sovietų laikais, per pamokas, turbūt, 2-jetą pastovų turėdavote) kalbos ir rašybos gramatika? Dar pilnai suprasčiau jaunumą :(, bet kad brandus žmogus taip komentuotų.........:D

...

... portretas
O jūs paskui stebitės ko tie senoliai Slaugos ligoninėse it lapai krinta?..
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių