Po išpuolio ligoninėje Kauno policija uždarė į areštinę kolegą iš Marijampolės

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninės Vaikų ligų skyriuje įvyko neeilinis incidentas, po kurio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti, o policijos areštinėje dėl to atsidūrė Marijampolės apskrities policijos pareigūnas.  Anot jį sulaikiusių Kauno policininkų, dėl to, kad, nukentėjusiosios teigimu, tai buvo ne pirmas toks jo išpuolis. O šį kartą jis surengtas viešoje vietoje – minėto skyriaus palatoje, į kurią ji paguldyta su vaiku.

Policijos departamentas šiandien praneša, kad sekmadienį, apie 10.52 val., į Kauno policiją kreipėsi 1997 metais gimusi moteris, kuri pareiškė, kad tą pačią dieną, apie 9.30 val., Kaune, Baltijos gatvės ligoninėje, jai grasino vyras, gimęs 1980 metais.

Pasak departamento, įtariamasis – Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnas. Jis  uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo. Tiksliau – dėl Baudžiamojo kodekso straipsnio, numatančio atsakomybę už tai, antrosios dalies, kurioje teigiama, kad tas, kas terorizavo žmogų, grasindamas susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką arba sistemingai baugino žmogų, naudodamas psichinę prievartą, baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Pirminiais duomenimis, tam, kas įvyko, pritaikyta šios dalies pabaiga apie sistemingą bauginimą. Tačiau kol kas remiamasi tik pačios nukentėjusiosios žodžiais apie minėto pareigūno pokalbį su ja pakeltu balsu. Pats įtariamasis, kuris yra jos buvęs sugyventinis, iki šiandien ryto dar buvo neapklaustas. 

Apie šį incidentą, anot jo aplinkybes tiriančių Kauno teisėsaugininkų, telefonu 112 pranešė pati nukentėjusioji. Ir, nors ji teigė, kad viskas įvyko daugiau kaip prieš valandą, įtariamasis buvo sulaikytas toje pačioje ligoninėje, kurioje, galimai, neįtardamas apie buvusios savo sugyventinės planus, toliau leido laiką su vaiku.

Anot sulaikytojo kolegų, jo darbo stažas policijoje – virš 20 metų, o pastaruoju metu jis buvo Reagavimo skyriaus vyriausiasis patrulis.

Pasak Marijampolės apskrities VPK atstovės, komisariato vadovybė dar neapsisprendė, ar pradėti dėl šio įvykio tarnybinį patikrinimą. Jeigu jis bus pradėtas, kolega bus nušalintas nuo pareigų. Jokių galiojančių nuobaudų tarnyboje jis neturi. O apie sudėtingą situaciją jo šeimoje ir ten vykstančius konfliktus komisariato vadovybei buvo žinoma. Yra buvę dėl to iškvietimų ir anksčiau, tačiau ne dėl pareigūno veiksmų.

LSMU Kauno ligoninės atstovas apie šį į policijos suvestines patekusį incidentą vienoje iš jų ligoninės skyrių nieko nežino, kas leidžia daryti prielaidą, kad jo medikai ar kiti pacientai į šią nemalonią situaciją nebuvo įtraukti.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, dėl sulaikyto kolegos suėmimo Kauno teisėsaugininkai kreiptis į teismą neketina. Paleidžiant po apklausos iš areštinės jam bus pritaikytos švelnesnės kardomosios priemonės, tarp kurių būtinai bus įpareigojimas nesiartinti prie nukentėjusiosios.   


Šiame straipsnyje: policijos pareigūnasgrasino moteriaipagalba moterimsligoninė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho

Oho portretas
Kiek po rašiniu visokių moterų pagalbos centrų telefonų. O moterį terorizavęs policininkas laisvas!

Taigi

Taigi portretas
Ir kiek ginančių moterį terorizavusį policininką! Irgi gintumėte, jei jis grasintų jūsų artimam žmogui?

Chi

Chi portretas
Betgi čia ir jo vaikas, tai kaip jis gali nesiartinti prie buvusios sugyventinės. Moterys, moterys, kodėl jūs tokios žiaurios. Jeigu išsiskyrėme, kodėl kerštaujate, negi jums neužtenka to, kad šeima išdraskyta, vaikelis auga be tėvo?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių