Šokiruojanti šeimyninio konflikto atomazga: kviesta pagalba tėčiui, nors labiau nukentėjo kūdikis

  • Teksto dydis:

Paaiškėjo, kokiomis aplinkybėmis šeštadienį Kauno klinikų medikų globoje atsidūrė dar vienerių metų neturintis mažylis, kuriam diagnozuotas kojos lūžis. Prieš dvi dienas iki šio įvykio policija buvo iškviesta pas jo tėvus dėl smurto artimoje aplinkoje, tačiau tada nukentėjusiuoju įvardytas tik berniuko tėvas.

Anot Kauno apskrities policijos atstovės, pranešimas, kad viename Kaišiadorių rajono kaime, esančiame, portalo kauno.diena.lt duomenimis, Palomenės seniūnijoje, moteris smurtauja prieš vyrą, buvo gautas rugsėjo 22-osios pavakarę – apie 18.30 val.

Nuvykus nurodytu adresu, ir įtariamajai, ir jos aukai nustatytas vidutinis girtumas. Jai – 2,11 prom. Jam – 1,89 prom.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sveikatos sutrikdymo.

Tačiau neblaivių sugyventinių namuose rastas ir 2021-ųjų pabaigoje gimęs jų vaikas.

LNK reportažas:

Konstatavus, kad jis – nesaugioje aplinkoje, į įvykio vietą iškviesti vaiko teisių apsaugos specialistai.

Tą patį vakarą šis dar devynių mėnesių neturintis mažylis buvo perduotas laikinajai globėjai, kurios pastangomis jis šeštadienio popietę, t. y. po beveik dviejų dienų, atsidūrė Kauno klinikų medikų globoje dėl kojos lūžio. Nors, kaip portalui kauno.diena.lt teigė laikinoji Kaišiadorių socialinių paslaugų centro vadovė Vilma Klidzienė, buvo kviesta jam greitoji medicinos pagalba ir tą patį vakarą, kai jis buvo paimtas iš tėvų.

Dėl mažyliui konstatuotos traumos Kaišiadorių policija pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už nesunkų mažamečio sveikatos sutrikdymą, už ką gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų. Nors po mažylio gydymo šis straipsnis gali būti perkvalifikuotas ir į sunkesnį nusikaltimą.

Panašu, kad kebliau, praėjus tiek laiko, bus išsiaiškinti mažylio sužalojimo aplinkybes bei vietą.

Nors, anot jau minėtos laikinosios Kaišiadorių socialinių paslaugų centro vadovės, jo tėvams dėl socialinių įgūdžių stokos specializuota pagalba teikta jau ne kartą. Be to, iš jo mamos jau paimti ir du ankstesni vaikai, kurie šiuo metu auga naujojoje jų tėčio šeimoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To D

To D portretas
Močiutės, kuri prisigeria iki 2 promilių nereik prie vaikų leisti ir neatims. Moteris, turinti kūdikį išvis neturi gerti arba turi gydytis alkoholizmą. Net neįsivaizduojate kiek alkoholikų sužalotų vaikų Lietuvoje. Ir fiziškai, bet daug daugiau psichiškai.

To pil

To pil portretas
Nebuvo sveikas. GMP nediagnozavo lūžio. Vaiką turėjo rodyti pediatrui, o ne GMP medikams, būtų iškart suteikę pagalbą.

Jei iš moters jau atimti vaikai

Jei iš moters jau atimti vaikai portretas
Kūdikis iš jos turi būti paimtas tik gimęs. Nors alkoholio mažiau gaus su pienu.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių