Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno milijonieriaus nužudymo byloje – netikėtas posūkis

2016-12-12 14:01

Sprendimą milijonieriaus Aurimo Rapalio nužudymo byloje pirmadienį žadėjęs skelbti Kauno apygardos teismas netikėtai pakeitė savo planus. Šiuo didelį atgarsį sukėlusiu nusikaltimu kaltinamas Edgaras Januškevičius savo likimą sužinos tik po visų didžiųjų metų švenčių.

„Turime labai daug bylų, kurios visos baigtos vienu metu, todėl nėra galimybės visose surašyti procesinį sprendimą“, - teisinosi gausiai susirinkusiai žiniasklaidai šią rezonansinę bylą nagrinėjusios teisėjų kolegijos pirmininkė Danutė Giačaitė.

Sunkiai slėpė savo nustebimą dėl tokio netikėto posūkio ir pats E.Januškevičius, per tuos jau daugiau kaip pusantrų metų, kuriuos praleido už grotų, išmokęs aklinai dangstytis nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų. Pirmadienį jis tai darė net išvedamas iš teismo pastato per tarnybines konvojaus duris.

Kaip jau rašyta, prokurorė siūlė įkalinti E.Januškevičių, kuriam po poros mėnesių jau sukaks 19 metų, dešimčiai metų, t. y. maksimaliam laisvės atėmimo terminui, kokį galima skirti asmeniui, kuris nusikalto būdamas nepilnamečiu. Prašė prokurorė pilnai tenkinti ir nukentėjusiaisiais pripažintų A.Rapalio motinos bei brolio ieškinius, kurių bendra suma – 85 tūkst. eurų.

Valstybės skirta E.Januškevičiaus advokatė prašė šiuos ieškinius mažinti, atsižvelgiant į turtinę jos ginamojo padėtį. Prašė ji E.Januškevičiui ir švelnesnės bausmės, motyvuodama tuo, kad jis padarė šį labai sunkų nusikaltimą dar būdamas nepilnametis ir neteistas. Be to, jis nuo vaikystės turi specifinių sveikatos sutrikimų, kurie, be abejonės, turėjo įtakos jo padarytam nusikaltimui.

Švelnesnės bausmės tikisi ir pats E.Januškevičius. Prašydamas teismo malonės, jis dar kartą pakartojo, kad labai gailisi ir atsiprašo.

Davęs parodymus po visų liudytojų apklausos, E.Januškevičius apie pernykštės gegužės 29-osios įvykius, tapusius tragiška 31-erių A.Rapalio lemtimi, pasakojo jau kiek kitaip negu ikiteisminio tyrimo metu – esą jo pagrindinis tikslas buvo ne prabangūs draugo automobiliai, bet pinigai. Be to, E.Januškevičius tikino neturėjęs tikslo jo nužudyti. Ir užpuolęs A.Rapalį ne lovoje, kaip teigė net per šešias apklausas ikiteisminio tyrimo metu, o vaikščiojantį po butą. Ir smogė jam peiliu ne 11 kartų, kaip teigiama teismo medicinos ekspertės išvadoje, o vos kelis. Į teismą iškviesta pastaroji pripažino, kad A.Rapalis galėjo būti sužalotas ir tokiomis aplinkybėmis. 

Ar teismas patikėjo nužudymu kaltinamu iš Ruklos kilusiu E.Januškevičiumi, kurio draugystė su 14 metų vyresniu Kauno milijonieriumi apaugo gandais, paaiškės sausio 6-ąją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų