Kauno pareigūnai rūkančius nepilnamečius stebi ir iš paukščio skrydžio (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Kauno pareigūnai šiais metais nepilnamečius pažeidėjus stebi ir iš paukščio skrydžio – pradėtas naudoti bepilotis orlaivis-dronas, kurio pagalba iš viršaus stebimi moksleiviai, kurie rūko. Tokia priemonė ypač palengvina pareigūnų darbą.

Gegužės 18-ąją Kauno pareigūnai miesto centre, vienoje iš Vytauto pr. esančioje ugdymo įstaigos teritorijoje, vykdė prevencinę priemonę „Narkotinės ir psichotropinės medžiagos tarp nepilnamečių“.

Anot Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus viršininkės Agnės Greblikaitės, rūkymas tarp nepilnamečių – vis dar aktuali ir svarbi problema, todėl policijos pareigūnai pradėjo vykdyti ne tik tokias prevencines priemones, bet ir nuolat susitinka su moksleiviais bei užsiima švietėjiška veikla.

Vien praėjusiais metais Kauno mieste dėl rūkymo nustatyti 104 pažeidimai. Į policijos pareigūnų akiratį pateko ir protokolai dėl tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatyme nustatytas tabako gaminių ar susijusių gaminių vartojimo ar jų turėjimo ribojimo pažeidimų surašyti 49 nepilnamečiams nuo 16 iki 18 metų. Už tai gresia įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 90 eurų.

Kauno policijos nuotr.

Taip pat užfiksuoti 55 pažeidimai, kai juos padarė nepilnamečiai iki 16 metų. Šiais atvejais protokolai surašyti tėvams ar globėjams. Už tai gresia įspėjimas arba bauda iki 100 eurų.

Taip pat visais atvejais iš nepilnamečių konfiskuojami tabako gaminiai bei skysčiai, kurie būna pilami į elektronines cigaretes.

„Tokios prevencinės priemonės vykdomos nuolat, tačiau šiais metais pasitelktas ir bepilotis orlaivis – dronas. Tokiu būdu nepilnamečių daromi pažeidimai fiksuojami efektyviau ir lengviau“, – tikino pareigūnė.

Policijos pareigūnai prevencinę priemonę „Narkotinės ir psichotropinės medžiagos tarp nepilnamečių“, kurios metu siekiama nustatyti asmenis platinančius ar vartojančius narkotines medžiagas bei nepilnamečius asmenis, rūkančius ar turinčius su savimi tabako gaminių ar elektroninių cigarečių, vykdo ugdymo įstaigų prieigose ir nepilnamečių pamėgtose susibūrimų vietose visame Kauno mieste. Tokią prevencinę priemonę policijos pareigūnai vykdys iki pat moksleivių vasaros atostogų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

INSTITUCIJOM REIKIA TIKRAI NORIETI ,O NE VAIDINTI

INSTITUCIJOM REIKIA TIKRAI NORIETI ,O NE VAIDINTI portretas
STEBĖDAMI PAMATO IR KĄ PASKUI DARO ? KOKS GALUTINIS REZULTATAS ? KODĖL NESTEBI PLATINTOJUS ----BLOGYBĖ TAI ČIA IR NEREIKIA NESĄMONES SKLEIST --- NEBŪTŲ PAKLAUSOS NEVYKTŲ PREKYBA . KAI TIKRAI NORĖS NARKOTIKŲ BIZNĮ [ LABAI PELNINGĄ ] IR PASEKMES SUSTABDYS ....

Armonautė \\\\\.../////

Armonautė  \\\\\...///// portretas
O aš iš kosmoso.

as

as portretas
jau negali nei ant zemes vaiksciot bauda tau surasys ore grynai policine salis baudu
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių