Kauno pareigūnams įkliuvo ir neblaivūs, ir apie vasarą galvojantys vairuotojai

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį, vasario 21-22 dienomis, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pagrindinį dėmesį sutelkė į Kauno mieste ir rajone sutinkamus vairuotojus – tikrino, ar visi sėda prie vairo būdami blaivūs. Pasitaikė ne tik neblaivių, bet jau ir apie vasarą galvojančių vairuotojų.

Tiek penktadienio vakarą, tiek šeštadienio rytą tikrinant Kauno miesto ir rajono vairuotojų blaivumą, iš viso pareigūnai pasilabino su 1139  gyventojais.

Trims vairuotojams šis susitikimo nebuvo toks malonus. Jiems visiems alkoholio matuoklis parodė lengvą girtumo laipsnį: 0,45 prom., 0,60 prom. ir 0,45 prom. Taip pat nustatyti dar septyni vairuotojai, kurie buvo vartoję alkoholio, tačiau  leistinos normos neviršijo: 0,13 prom., 0,39 prom., 0,39 prom., 0,16 prom., 0,17 prom., 0,21 prom.

Nors pagrindinis dėmesys buvo telktas į blaivumo kontrolę, pro Kauno pareigūnų akis nepraslydo ir kiti Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimai. Dviem asmenims teko priminti, kad  prieš sėdant prie vairo, pirmiausia, reikia įgyti teisę vairuoti automobilį. Du vairuotojai, matyt, iš anksto privalgę Užgavėnių blynų, pamiršo, kad nors sniego ir nėra, tačiau važinėti reikia su žieminėmis, o ne vasarinės padangomis. Dar keli vairuotojai nustatyti neapdraudę automobilio privaloma tvarka, o vienas į kelius išriedėjo su neįregistruotu automobiliu.

Pareigūnai primena, jog tokios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir šiandien visoje Kauno apskrityje, o vairuotojus ragina kelyje laikytis KET dėl savo ir kitų eismo dalyvių saugumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisė

Teisė portretas
Kas suteikė teisę policijai trikdyti įmonių darbą? Šiandiena ryte per patį piką visi, kas važiavo į Aleksotą per Čiurlionio tiltą Europos prospektu, 100 proc. vėlavo į darbą , nes spūstis jau nuo Volfo Engelmano prasidėjo. Įdomu būtų sužinoti šio reido rezultatą. Ar tikrai reikia per piką kelti sumaištį mieste?

Žiema ar pavasaris?

Žiema ar pavasaris? portretas
Kliedesiai su tom žieminėm padangom, kai žiemos nėra. Gal jau laikas lansčiau į tuos reikalus pažiūrėti? T.y. vadovautis sveiku protu. O kiek dar drožiančių asfaltą su dygliais - va tuos tai reikėtų uždrausti.

idomu tai

idomu tai portretas
kad valerijono stipresni vaistu kieki isgerus rodo 0.11 Nors visur aiskina,kad alkotesteris atskiria vaistus nuo nevaistu alkoholio.Isbandziau ,valerijono saukstelis ir 50g vandens, ipuciau 0.11.Alkoholio jokio ilga laika(2 men) nebuvau vartojes.taigi pasirodo nuo vaistu galima pripūsti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių