Kauno policija ieško bažnyčiose pramogaujančio piromano?

  • Teksto dydis:

Kauno policija, tirianti portalo kauno.diena.lt prieš mėnesį aprašytą pavojingą išpuolį Karmelitų bažnyčioje, prašo visuomenės pagalbos. Skelbiama ir asmens, vos per plauką tada nepadegusio šių baroko stiliaus maldos namų, nuotrauka.

Kaip jau rašyta, tą gruodžio 4-osios popietę šios pačiame Kauno centre, Gedimino gatvėje įsikūrusios bažnyčios vaizdo kameros, padėjusios išaiškinti ir anksčiau šiuose Dievo namuose padarytus nusikaltimus, užfiksavo greičiausiai psichikos sutrikimą, pasireiškiantį liguistu nenumaldomu potraukiu padeginėti, turintį asmenį.

Šis apie 50 metų vizualiai į benamį panašus vyriškis, nusitvėręs bažnyčios lankytojams skirtą rankų dezinfekavimo skystį, šliukšelėjo jo turinį ant žvakių, kurios uždegamos pasimeldus. Gavosi ugnies pliūpsnis.

Tai padaręs padegėjas pabėgo. Laimė, kad jo įplieksta ugnis neapgadino šioje vėlyvo baroko stiliaus bažnyčioje, turinčioje ir renesanso bruožų, esančių kultūros vertybių, didžiausios iš kurių – septyniolika, kaip manoma, nuo XVII amžiaus išlikusių freskų, kuriose vaizduojama Kristaus kančia.

Šio pavojingo išpuolio liudytojais tapo kiti tuo metu bažnyčioje buvę žmonės, dėl ko apie jį buvo pranešta policijai. Nors gaisras neįsiplieskė, buvo atvykęs ir tądien budėjęs Kauno ugniagesių gelbėtojų inspektorius.

Vaizdo įrašo stop kadre užfiksuotas įtariamasis, kaip paaiškėjo, žinomas policijai. Pirminiais duomenimis, dėl panašių išpuolių. Juos iškvietusiems žmonėms pareigūnai teigė, kad tai – jau ne pirmas kartas. Tačiau, nesukonkretino, ar šis asmuo, pagal jų turimą informaciją, taip yra elgęsis ir kitose bažnyčiose, ar lig šiol pramogavo tik padegdamas šiukšlių konteinerius.

Anot specialistų, piromanija dažniausiai būdinga vyrams, sergantiems psichikos ligomis.

Praėjus daugiau kaip mėnesiui po šio išpuolio, Kauno policija praneša pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo sunaikinti turtą, už ką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba net laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kauno policijos nuotr.

Prisidengiant tradicine kliše skelbiama, kad ieškomas vaizdo kamerų užfiksuotas asmuo, galintis turėti tyrimui reikšmingos informacijos.

Atpažinusius pareigūnų atsiųstose nuotraukose užfiksuotą asmenį, žinančius jo buvimo vietą ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos prašoma susisiekti su Nemuno policijos komisariatu telefonu (8 700) 65093 arba elektroniniu paštu: ruta.miseviciene@policija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tokia yra Dievo valia, be jos ir plaukas nuo galvos nenukrenta..

O gal???

O gal??? portretas
Pries 2-3 metus vienas psichas sudegino Kulautuvos , Pastuvos medines baznycias, bande padegti Raudondvario baznycia, bet sios nepavyko sudeginti. Gal cia tas pats psichikos ligonis?

Močiutė

Močiutė portretas
Kodėl tas psichikos ligonis laisvai vaikšto ? Reikia skubiai uždaryti,kol žmonės nenukentėjo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių