Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune ieškomi ne pirmą kartą pradingę du paaugliai

2013-08-28 08:15
Raidas Stankūnas Raidas Stankūnas

Kauno policija ieško nebe pirmą kartą iš namų pabėgusių paauglių: 15-mečio Raido Stankūno ir 16-metės Augustės Mileišytės.

R. Stankūnas iš namų išėjo liepos 7 d. ir nebegrįžo. A. Mileišytė iš namų pabėgo beveik prieš dvi savaites, rugpjūčio 15 d. 

Kauno apylinkės prokuroras Osvaldas Stadalius portalui kaunodiena.lt patvirtino, kad pernai policija R. Stankūno ieškojo net tris mėnesius, o jis tuo metu klaidžiojo po visą Lietuvą.

„Paskutinį kartą iš namų jis buvo pabėgęs dar šiemet. Ilgą laiką jo ieškota. Suradę paauglį, pareigūnai jį grąžino šeimai, tačiau ilgai namie jis neužsibuvo ir vėl pabėgo”, – sakė O. Stadalius.

Berniukas gyvena tik su motina – tėčio, brolių ar seserų neturi. Prokuroro teigimu, motinai sunkiai sekasi suvaldyti maištaujantį paauglį. Jis ne kartą buvo pagautas vagiliaujant.

Prokuroro O. Stadaliaus teigimu, A. Mileišytė irgi dažnai bėga iš namų.

„Paskutinį kartą mergaitė iš namų buvo pabėgusi pernai žiemą. Iki šio pabėgimo paauglė gyveno socializacijos centre. Kai tik grįžo namo, vėl pabėgo”, – pasakojo prokuroras.

Paauglę auginą tėvas, mama – mirusi. Be dukros šeimoje yra suaugę broliai. Į policijos akiratį mergaitė pakliūva tik dėl nuolatinių bėgimų iš namų. Policijos žiniomis, ji nusikaltimų nėra padariusi. 

R. Stankūno požymiai: apie 168 cm ūgio, lieso kūno sudėjimo, apvalios veido formos, tiesių rusvų trumpai kirptų plaukų, mėlynų akių. R. Stankūnas vilkėjo juodos spalvos sportines kelnes „Adidas“, mėlynos spalvos marškinėlius be rankovių, avėjo sportinius juodos spalvos batus „Adidas“.

A. Mileišytės požymiai: apie 155 cm ūgio, apkūnaus kūno sudėjimo, apvalios veido formos, tiesių rusvų plaukų, žalsvų akių. A. Mileišytė vilkėjo pilkos spalvos sportinį kostiumą.

Asmenis, žinančius R. Stankūno ir A. Mileišytės buvimo vietą, jį mačiusius ar turinčius kitokios vertingos informacijos, policija prašo bet kuriuo paros metu kreiptis į Panemunės policijos komisariato budėtojus telefonais: (8 37) 30 39 00 arba 112.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų