Kauno teisėsauga demaskavo vieną didžiausių pastarųjų metų prostitucijos tinklų Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Kauno policijos pareigūnai sausio mėnesio pabaigoje atliko plataus masto sulaikymo veiksmus skirtinguose Lietuvos miestuose, kurių metu išaiškintas prostitucijos ir sąvadavimo tinklas.

Kaip praneša Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (toliau – Kauno apskr. VPK) veiksmus atliko Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Įtariama, kad šis prostitucijos tinklas veikė visoje Lietuvoje, seksualinės paslaugos galimai buvo teikiamos Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Klaipėdos, Panevėžio ir Marijampolės miestuose.

Nustatyta, kad seksualines paslaugas galimai teikusios moterys, siekdamos būti nesusektos, laikėsi griežtos konspiracijos. Moterys dažnai keisdavo miestus, kuriuose teikdavo seksualines paslaugas, o tarpusavio bendravimui ir susisiekimui su klientais naudojo tik mobiliąsias internetines komunikavimo programas, vengdavo bendrauti balsu.

Šio ikiteisminio tyrimo metu buvo atliekami įvairūs neviešo pobūdžio veiksmai: vienu metu skirtinguose Lietuvos miestuose vyko šios nusikalstamos veikos organizatorių sulaikymai, kratos, apklausos, kiti procesiniai veiksmai. Įtariama, kad iš neteisėtų seksualinių paslaugų teikimo moterys sau ir šios veiklos organizatoriams galėjo įgyti dideles lėšas. Atliktų kratų metu pas įtariamuosius rasta apie 30 tūkst. eurų.

Daugiau – LNK vaizdo įraše:

Šiame tyrime įtarimai dėl pelnymosi iš kito asmens pornografijos pareikšti dviem asmenims – 34-erių vyrui ir 47-erių moteriai. Taip pat nustatyta ir 13 moterų, kurios galėjo teikti seksualines paslaugas. Vienas įtariamasis šiuo metu yra suimtas, įtariamajai paskirtos kardomosios priemonės – 5000 eurų užstatas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir intensyvi priežiūra. Moteris galimai buvo atsakinga už moterų, atvežamų verstis prostitucija, apgyvendinimo bei pinigų surinkimo ir perdavimo sąvadautojams klausimus. Policija praneša, kad atliekant aktyvius ikiteisminio tyrimo veiksmus ateityje įtariamųjų skaičius gali didėti.

Prie šios sėkmingos operacijos bei prostitucijos tinklo neutralizavimo prisidėjo Lietuvos Kriminalinės policijos biuro, Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, bei Marijampolės apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų pareigūnai. Taip pat aktyviai į pagalbą įsitraukė ir socialinis partneris – Kovos su prekyba ir išnaudojimu centras (KOPŽI), kuris moterims teikė psichologinę, apgyvendinimo ir kitokią socialinę pagalbą.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos. Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

2-> kaip tai prisiminiau

2-> kaip tai prisiminiau portretas
Po revoliucijos buvo minčių padaryti visas moteris bendro naudojimo, juk proletariatas viskuo turi dalintis, tuo pačiu nelieka prostitucijos. Šiuo metu Europoje prostitucija pilnai nelegali tik Lietuvoje ir Vatikane.

Paprasta

Paprasta portretas
Nujaučiu, mentai pareikalavo už stogą daugiau, nei paprastutės sutiko mokėti ir teko įsitikinti stipresniojo galimybėmis. Dabar kitos žinos, kad mokėti reikia tiek kiek pareikalavo. Nieko nauja gimtojoje padangėje.

Vacka

Vacka portretas
O prie stoties stovinčios jau nesiskaito?
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių