Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno teismas atvertė kraują stingdančią bylą

2015-10-02 15:45
Andrius Kalasiūnas
Andrius Kalasiūnas / Evaldo Virkečio nuotr.

Kauno apygardos teismas atvertė kraują stingdančios egzekucijos, kurią kaunietis Andrius Kalasiūnas surengė buvusiai savo merginai, bylą. Klausantis jam pareikšto kaltinimo, buvo sunku patikėti, kad nukentėjusioji, prašanti 30 tūkst. eurų moralinio atlygio, dar gyva.

Šiurpus kaltinimas

Trisdešimtmetis A.Kalasiūnas prieš kelis mėnesius išgirdo nuosprendį dėl Kauno žurnalistų namų nusiaubimo. Šįsyk jis kaltinamas pasikėsinimu itin žiauriai nužudyti jį palikti nusprendusią buvusią draugę.

Pernai liepos 20-osios naktį ji buvo pagrobta netoli savo namų Partizanų gatvėje. Ir jėga įstumta į A.Kalasiūno penktos klasės BMW, registruotą jo neįgalios ir vairuotojo teisių neturinčios motinos vardu. Iš pradžių kaltinamasis mėgino ją įgrūsti į automobilio bagažinę. Nepavykus įsitaisė šalia pagrobtosios ant galinės sėdynės, o draugui liepė važiuoti greitkelio Kaunas–Vilnius link, nes pats buvo neblaivus.

Pagrobtoji automobilyje daužyta kumščiais į galvą ir spardyta į nugarą, krūtinę, pilvą. Smurtą lydėjo grasinimai užmušti, pakasti, paskandinti.

Žvėries naguose

Vėliau nuo žodžių pereita prie veiksmų – pagrobtoji ne mažiau kaip penkis kartus išstumta iš važiuojančio automobilio. Ir kiekvieną kartą už plaukų parvilkta atgal.

Po to sužvėrėjęs pagrobėjas nusitvėrė automobilyje buvusį atsuktuvą, kurio smaigaliu du kartu rėžė savo aukai per kaklą. O Technikos gatvėje, eilinį kartą išstūmęs ją iš automobilio, bandė vilkti grindiniu, automobilio durelėmis privėręs iki juosmens siekiančius plaukus. Tačiau prie vairo sėdėjęs sadisto draugas, vėliau pranešęs apie ir jį sutrikdžiusį A.Kalasiūno siautėjimą policijai, atsisakė toliau važiuoti.

Tada sužvėrėjęs kaltinamasis vėl mėgino įgrūsti savo auką į bagažinę – kad pats galėtų sėsti prie vairo. Mergina iš paskutiniųjų priešinosi, todėl buvo daužoma bagažinės dangčiu per galvą ir kaklą. "Neturiu ko prarasti! Vežu į mišką!" – remiantis kaltinimu, toliau grasino A.Kalasiūnas.

Ir neaišku, ar tikrai nebūtų įvykdęs savo grasinimų, jeigu apie 3 val. nakties nebūtų buvęs sustabdytas jo draugo pranešimą gavusių policijos patrulių – vėl pakeliui į autostradą – Ateities plente.

Sulaikymo metu prie BMW vairo jau buvo pasodinta leisgyvė pagrobtoji, kuri netrukus prarado sąmonę ant ją išvadavusių pareigūnų rankų.

Generalinė repeticija

Remiantis kaltinimu, generalinė šios egzekucijos repeticija buvo surengta prieš dvi dienas. Tada A.Kalasiūnas užpuolė buvusią savo merginą daugiabučio, kuriame ji gyvena, kieme.

Tada jis savo BMW, kurį tą vakarą vairavo pats, užblokavo kelią iš kiemo išvažiuojančiam buvusios draugės "VW Golf". Ir, atplėšęs šio dureles, sugriebė vairuotoją už kaklo ir išvilko laukan.

Ir tada ji daužyta kumščiais į pilvą. O kai sukniubo, buvęs draugas iškratė visą jos rankinės turinį ir, pasisavinęs mobilųjį telefoną, nuvažiavo savo keliais. Vėliau, naudodamasis šio telefono duomenų baze, jis pateko į internetinę buvusios savo merginos paskyrą, savavališkai sustabdydamas šios veiklą ir ištrindamas iš telefono visą jo savininkės susirašinėjimą su kitais asmenimis, kartu sunaikindamas ir pastarųjų adresus.

A.Kalasiūnas savo kaltę pripažįsta tik iš dalies. "Smurto nesiginu ir labai gailiuosi, bet neketinau nužudyti, nes negalėsiu to padaryti niekada", – teigė jis drebančiu balsu. Tačiau čia pat toliau demonstravo savo savininkiškus instinktus: "Ar, artimai bendraujant su mergina, paimti jos telefoną yra plėšimas?"

Tarp konkurentų – ir prokuroras

Tikėti A.Kalasiūno nuoširdumu ir esą iš susijaudinimo drebančiu balsu neleidžia bylos nagrinėjimą trikdantys jo nesibaigiantys prašymai ir kaltinimai kitiems proceso dalyviams.

"Kauno diena" rašė, kad teisiamasis bandė nušalinti ir kaltinimą palaikantį prokurorą. Vienas iš šiam pateiktų A.Kalasiūno kaltinimų buvo, kad prokuroras pernelyg šiltai bendrauja su nukentėjusiąja ir galbūt šią vilioja, dėl to yra suinteresuotas bylos baigtimi.

Teisėjų kolegija, vadovaujama Svetlanos Jurgaitienės, A.Kalasiūno prašymą nušalinti prokurorą atmetė, motyvuodama, kad konkrečių įrodymų nėra, o prielaidomis, kurios galbūt subjektyvios, teismas nesirems.

Tačiau kita nutartis – dėl dar vieno teisiamojo prašymo – grąžinti jo sulaikymo metu teisėsaugininkų paimtus 1 314 eurų bus skelbiama jau kitą teismo posėdį. Nes A.Kalasiūnui pavyko išsireikalauti pertraukos – esą nespėjo įsigilinti į visus aštuonis bylos tomus.

Melo kojos trumpos

Prašydamas grąžinti minėtus pinigus jo motinai, teisiamasis įrodinėja, kad ši buvo juos pasiskolinusi, užstatydama savo butą. Tai buvo būtina siekiant išgelbėti jo butą Kovo 11-osios gatvės daugiaaukštyje, nes jis vėlavo mokėti už šį bankui. Tačiau, kai nešė į banką motinos pasiskolintą eilinę įmoką, buvo sulaikytas prie pat jo durų.

Prokuroras prašo šį A.Kalasiūno prašymą atmesti. Jo teigimu, per ikiteisminį tyrimą surinkti kiti duomenys – kad už šiuos pinigus teisiamasis ketino įsigyti kuklesnį automobilį už nusikaltimų metu naudotą BMW su trimis ketvertais valstybiniame numeryje, nes su šia transporto priemone jam jau buvo keblu slapstytis.

Iki kito teismo posėdžio atidėtas ir nukentėjusiosios prašymo – areštuoti A.Kalasiūno vardu esantį turtą sprendimas. Košmarišką naktį išgyvenusi jo auka prašo ne tik jau minėto moralinio atlygio, bet ir daugiau kaip 400 eurų kompensacijos už sugadintus drabužius ir vaistus, kuriuos turėjo vartoti ištrūkusi iš sužvėrėjusio buvusio draugo nagų. Jai iki šiol būtinos psichologo konsultacijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų