Kauno teismas dėl senaties nutraukė bylą prezidentės atleistai teisėjai

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas trečiadienį paskelbė dėl senaties nutraukiąs baudžiamąją bylą buvusiai Vilniaus 3-iojo apylinkės teismo teisėjai Anželikai Šimaitienei.

Ji buvo kaltinama dokumento klastojimu, pagalba sukčiaujant ir piktnaudžiavimu.

Kartu su A.Šimaitiene teistas S.V. pripažintas kaltu, kad panaudojo žinomai suklastotą tikrą dokumentą ir apgaule įgijo 1,6 mln. litų svetimą turtą - žemės sklypą sostinės M.K.Čiurlionio gatvėje.

Vilnietis teisininkas už sukčiavimą ir dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu nuteistas 3,5 metų laisvės atėmimo bausme.

"Vertinant įrodymus, kurie patvirtina kaltinamojo S.V. padarytą nusikalstamą veiką, atitinkamai pagal galimybes vengiama dėstyti aplinkybes, kurios būtų susijusios su kaltinamajai A.Š. inkriminuotais nusikaltimais, jos atžvilgiu "įtarimo būklės" aprašymo bei pažeistų nekaltumo prezumpciją, nes baudžiamoji byla nutraukiama suėjus baudžiamosios atsakomybės senaties terminams, o S.V. pripažįstamas kaltu“, - rašoma teismo nuosprendyje.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) teigia nustačiusi, kad A.Šimaitienė, nusikalstamos veikos atlikimo metu dirbusi Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo teisėja, suklastojo teismo sprendimą dėl juridinę reikšmę turinčio fakto nustatymo, taip padėdama S.V. užvaldyti didelės vertės svetimą turtą.

A.Šimaitienė už teisėjo vardo pažeminimą 2011 metais iš pareigų atleista prezidentės Dalios Grybauskaitės dekretu.

Nustatyta, kad A.Šimaitienė vilkino su skolų išieškojimu susijusias bylas, o su butų privatizavimu lengvatinėmis sąlygomis, nuosavybės teisių atkūrimo į žemę ir kitą nekilnojamąjį turtą susijusias bylas nagrinėjo aplaidžiai ir skubotai, vadovavosi neegzistuojančiais dokumentais, melagingais liudytojų parodymais.

A.Šimaitienės, kaip teisėjos, įgaliojimai buvo sustabdyti 2006 metais prezidento dekretu. Viena teisėjos byla buvo ištirta, perduota teismui, ilgą laiką nagrinėta įvairių instancijų teismuose, kol šiemet liepos 1 dieną Lietuvos apeliacinis teismas panaikino išteisinamąjį nuosprendį A.Šimaitienei ir šio teismo posėdžių sekretorei Jolantai Rutkauskienei. Teismas konstatavo, kad teisėja ir sekretorė anksčiau išteisintos nepagrįstai, kad jos padarė nusikalstamas veikas, kuriomis kaltintos. Tačiau moterys liko nenubaustos, nes, anot teismo, byla turi būti nutraukta suėjus senaties terminui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga-nu va

vanga-nu va portretas
Varnas varnui akies nekerta...

neteisinga ir gal net tyčinė žurnalisto(-ės) interpretacija

neteisinga ir gal net tyčinė žurnalisto(-ės) interpretacija  portretas
kiršina visuomenę klaidingais žiniasklaidos "triukais"

aiškumas : teisėja neišteisinta !

aiškumas : teisėja neišteisinta ! portretas
prasta žurnalisto kompetencija arba tyčia melagingai siekiama skandalo ir visuomenės klaidinimo
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių