Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno teismas vėl atsivertė mirtiną avariją sukėlusio kauniečio bylą

2016-06-07 12:15
BNS inf.

Kauno apygardos teismas po perkvalifikavimo pradėjo nagrinėti bylą, kurioje Arūnas Stiklioraitis kaltinamas nužudymu – smarkiai greitį viršijęs vyras sukėlė avariją, kurioje vairuotoja buvo smarkiai sužalota, o keleivis žuvo.

Arūnas Stiklioraitis
Arūnas Stiklioraitis / Elijaus Kniežausko nuotr.

Į teismo posėdį atvykęs kaltinamasis dengėsi veidą ir su žiniasklaida nebendravo. Jis nėra suimtas.

Prokuroras paprašė prie bylos prijungti informaciją apie vyrui Norvegijoje, Švedijoje ir Danijoje paskelbtus nuosprendžius už vagystes iš automobilių. Vyras yra teistas ir Lietuvoje – jam atimta teisė vairuoti.

Mirtina avarija įvyko 2014 metų metų sausį. Į kairę sukęs nukentėjusiosios vairuotas „Opel Astra“ automobilis susidūrė su tiesiai važiavusiu A.Stikloraičio vairuotu automobiliu „Mercedes Benz E280“. Eismo įvykio metu žuvo automobilio „Opel Astra“ keleivis ir sužalota automobilio vairuotoja.

Bylos duomenimis, kaltinamasis vairavo neturėdamas tam teisės, kuri atimta 2013 metais ir viršijo greitį – jis mieste važiavo 150 kilometrų per valandą greičiu.

A.Stikloraitis teigė su kaltinimu nesutinkantis. Parodymus jis pageidavo duoti išklausius liudytojų parodymus.

Nukentėjusiąja pripažinta „Opel“ vairuotoja Greta Labanauskaitė žurnalistams prieš teismo posėdį sakė mačiusi tolumoje šviesas, tačiau neįtarė, kad tai galėtų būti automobilis.

„Aš net negalėjau pasakyti, ar tai yra žibintų šviesos, ar automobilio šviesos, ar jos artėjo... Iš kur aš žinosiu, jeigu važiuojant 150 (kilometrų per valandą) mieste, negali visiškai pastebėti“, – kalbėjo nukentėjusioji.

Posėdžio metu mergina pasakojo, kad ji apsidairė po kelią prieš darydama posūkį ir nieko jame nematė. Po eismo įvykio pirmiausia ji buvo kaltinama dėl eismo įvykio – teigta, kad ji darė posūkį, nepraleidusi pagrindiniu keliu važiavusio automobilio.

Ji pasakojo, kad per avariją patyrė itin sunkius sužalojimus, po to kelis mėnesius praleido ligoninėje, vėliau dar apie aštuonis mėnesius gydėsi namuose.

„Atsimenu savo važiavimą, kaip aš vairavau ir to smūgio ir viso to, kas buvo po to, visiškai nieko neatsimenu“, – kalbėjo mergina.

Posėdžio metu G.Labanauskaitė pasakojo, kad su žuvusiu mylimuoju jie tais metais planavo susituokti.

Ji yra pateikusi civilinį ieškinį, siekiantį 15 tūkst. eurų neturtinės žalos, iš kurios 2,5 tūkst. eurų kaltinamasis atlygino.

Parodymus teisme davęs žuvusiojo tėvas Šarūnas Motiejaitis prisiminė, kaip jis pats aiškinosi bylos aplinkybes, nes kai kurie įrodymai pareigūnų nebuvo tiriami.

„Jie tyrė standartiškai kaip avariją. Tuo metu pirmojo ikiteisminio tyrimo metu A.Stiklioraičiui su draugais pavyko suklaidinti tyrimą vykdžiusius pareigūnus“, – kalbėjo Š.Motiejaitis.

A.Stiklioraitis pirmiausia apklaustas kaip liudytojas, buvo teigiama, kad automobilį vairavo kitas asmuo.

Apklausus nukentėjusiuosius, teismo procese paskelbta pertrauka. Kitame teismo posėdyje planuojama pradėti liudytojų apklausą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų