Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno verslininką reketavę užpuolikai – pareigūnų rankose

2019-05-14 10:57
DMN inf.

Balandžio 29 d. rytą Kaune vyko incidentas kaip aštraus siužeto veiksmo filme. Pridengę veidus kaukėmis bei apsirūpinę metaliniais strypais asmenys atvyko prie Elektrėnų gatvėje esančio pastato. Reketuotojų užpultas verslininkas juos atbaidė šūviais, o nepraėjus nė dviem savaitėms pastarieji pakliuvo į pareigūnų rankas.

Portalas kauno.diena.lt rašė, kad neeilinio įvykio dieną dviem asmenims užpuolus 60-metį vyrą, jis, gindamasis, iš teisėtai laikomo pistoleto „PM“ atliko keletą šūvių į jų pusę.

Išsigandę šūvių reketuotojai pasišalino, o jų taikiniu tapusiam vyrui prireikė medikų pagalbos.

Portalo kauno.diena.lt šaltinių duomenimis, šis laukinius 90-uosius primenantis veiksmas vyko bendrovėje „Gembės metalas“. Ne pirmą kartą į akistatą su jį reketuojančiais asmenimis stojęs užpultasis verslininkas buvo įsigijęs ginklą savigynai. Šis ir tapo jo išsigelbėjimu. Kaip ir jo stoję ginti įmonės ceche buvę darbininkai.

Gegužės 12 d. Kauno pareigūnai sulaikė du asmenis, kurie įtariami prievartavę iš jau minėto verslininko didelės vertės turtą – tariamą skolą, viršijančią kelis šimtus tūkstančių eurų. 33-ejų ir 34-erių metų vyrams pareikšti įtarimai dėl didelės vertės turto prievartavimo.

Gegužės 13 d. buvo kreiptasi dėl kardomųjų priemonių. Teismas abiem įtariamiesiems skyrė suėmimą dviem mėnesiams. Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Teritorijoje buvo kraujo, rodos, kad vienas iš užpuolikų buvo kliudytas kulka į šoną.

Iškalbingas liudininkų pasakojimas

Kitą dieną po šio įvykio portalą kauno.diena.lt pasiekė liudininkų, viską mačiusių iš labai arti, pasakojimas.

Jų teigimu, į įmonės teritoriją ryte atvažiavo du kaukėti vyrai, rankose turėdami į lazdas panašius daiktus. Užpuolikus pamatęs verslininkas pro atidarytas duris įbėgo į cechą, sušuko, kad kas nors kviestų policiją. Kiti darbuotojai, pamatę kilusį chaosą ir įsiveržusius užpuolikus, griebė tai, kas pakliuvo po ranka tam, kad apsigintų. Vienas darbininkas griebė netoli buvusį gulsčiuką, o užpuolikas į jį trenkė metaliniu strypu ir sulankstė.

Liudininkai pasakojo, kad darbininkų buvo daugiau nei užpuolikų, tad šie bandė atsitraukti, išbėgo iš cecho ir įsėdo į automobilį. Tada verslininkas, pas kurį ir atvyko užpuolikai, iš savo automobilio išsitraukė šautuvą ir šovė į užpuolikus, išdužo jų automobilio stiklas.

„Teritorijoje buvo kraujo, rodos, kad vienas iš užpuolikų buvo kliudytas kulka į šoną. Pašautas vyras bandė bėgti, lyg peršoko per tvorą. Kitas vyras sėdo prie vairo ir išvažiavęs iš teritorijos, paėmė pabėgusį pašautąjį. Sklido kalbos, kad policijai po kurio laiko buvo pranešta, kad vienoje degalinėje buvo pastebėtas automobilis su išdužusiu stiklu“, – „Kauno dienai“ kraupaus įvykio detales pasakojo liudininkai.

Jų teigimu, į įvykio vietą atvykę pareigūnai kelias valandas rinko įkalčius. Policija paėmė ir sulankstytą gulsčiuką, ir dar vieną kruviną metalinį strypą. Pareigūnai viską fotografavo, apklausė kelis darbuotojus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų