Ligoninėje – šokiruojantis paciento smurto protrūkis: gydytoja „skraidė“ po skyrių

  • Teksto dydis:

Nuo pacientų psichologinio ir fizinio smurto kenčia ne tik greitosios medicinos pagalbos medikai, bet ir ligoninių personalas. Kėdainių ligoninė pasidalijo vaizdo įrašu, parodančiu, kad agresija iš pacientų liejasi jau nuo pat sausio 1-osios. 

Vaizdo įraše matyti, kaip vyras agresyviai stumdo gydytoją, o po vieno smūgio ji skaudžiai krenta ant žemės ir priblokšta ten lieka.

Kėdainių ligoninės direktorė Edita Vaškevičienė portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad greitosios medikai, atvežę šį pacientą, ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus darbuotojus įspėjo, kad pacientas gali būti agresyvus.

Pasiteiravus dėl gydytojos sveikatos būklės, ligoninės vadovė teigė, kad medikė darbinga. „Bet kokiu atveju, kai vyksta tokie negatyvūs dalykai, asmenys patiria psichologinę traumą“, – kalbėjo pašnekovė. 

Bet kokiu atveju, kai vyksta tokie negatyvūs dalykai, asmenys patiria psichologinę traumą.

Ji pabrėžė, kad netoleruotinas yra nei psichologinis, nei fizinis smurtas. Neigiamai veikia darbuotojų emocinę būklę, bendrą atmosferą kolektyve ir pačiame skyriuje, visoje ligoninėje ir visuomenėje. 

Tokie atvejai kelia bereikalingą įtampą ir taip atsakingame darbe, nesaugumo jausmą.

Minėtą pacientą sutramdė operatyviai atvykę policijos pareigūnai. 

Apie įvykį ligoninės atstovai pasisakė ir viešai.

„Agresija – tai visi veiksmai, kuriais kažkas siekia pakenkti ar sužaloti kitą, ji apima visą priešišką elgesį, kurio metu naudojamas fizinis, žodinis ar psichologinis smurtas. Naujieji Metai Kėdainių ligoninėje prasidėjo priėmimo – skubiosios pagalbos skyriaus gydytojos „skraidymu“ tiesiogine to žodžio prasme“, – feisbuke paviešino ligoninės atstovai.

Anot jų, pastebima didėjanti pacientų agresija prieš medicininį personalą. Vardijo, kad medikai sulaukia „keiksmų, pykčių, fizinio smurto, nepasitenkinimo iš pacientų, o pacientai skundžiasi nemaloniu bendravimu, aptarnavimu, medikų „moralizavimu“ ir pan.“

„Ar gali medikas sulaukęs priešiško elgesio būti malonus ir šypsotis, kada pacientų sraute susiduriama ne su vienetais piktais, iš anksto nusistačiusiais reikalauti, kas nebūtinai pacientui priklauso!?“ – klausė ligoninės atstovai.

Viešindami šį konkretų atvejį, kaip vieną iš daugelio personalo patiriamo smurto pavyzdžių, medikai teigė nenorintys moralizuoti, auklėti ar pateisinti nei konkretaus mediko, nei konkretaus paciento, nes kiekviena situacija yra individuali, bet būtina keisti bendrą situaciją.

„Norime paprašyti gerbti vieni kitus ir išvengsime bet kokio smurto“, – vylėsi ligoninės atstovai.

Kiek vėliau informuota, kad Kėdainių policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Už viešosios tvarkos pažeidimą, kai asmuo viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstruoja nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai trikdant visuomenės rimtį Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus, laisvės apribojimo, arešto arba laisvės atėmimo iki dvejų metų bausmę.

Praėjusią savaitę Kauno rajono greitosios medikai buvo užpulti ir patyrė smurtą iš pacientui artimo asmens, kuris, pasirodo, pats yra medikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Per daug achujeline medikai. Kiek nugydo zmoniu ir nebaudziami yra

manau

manau portretas
Vaizdo įrašė matyti, kaip neadekvati moteris puldinėja vyriškį, kuris neapsikentęs ją nustumia, kad ji medikė suabejočiau, greičiau lengvaatletės uniforma dėvinti sportininkė.

idomu

idomu portretas
Ligonių stumdymas ir tampymas yra nauja dulkio patvirtinta terapija? Gal ir sportinė apranga nuo šiol bus viso medicinos personalo įvaizdis?
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių