Kelią pas ligonius medikams pastojo pusnys: prireikė ir ugniagesių pagalbos

  • Teksto dydis:

Kauno Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) paros įvykių suvestinėje matyti, kad trečiadienį net kelis kartus teko vykti į iškvietimą padėti greitosios medicinos pagalbos (GMP) ekipažams. Pas ligonius vykę medikai užklimpo kelyje ir patiems neišėjo išvažiuoti.

Kauno PGV skelbia, kad trečiadienį du kartus teko lynais tempti užklimpusius GMP ekipažus. Pranešama, kad Prienų rajone medikų komanda pakeliui pas ligonius užklimpo apie 13.15 val. Ugniagesiams teko panaudoti buksyravimo lyną ir taip pagelbėti specialiųjų tarnybų atstovams išvažiuoti. Medikams kelią galėjo pastoti pusnys, mat pastarosiomis paromis ir snyguriavo, ir laikėsi šaltukas, tad ir sniego vietomis yra visai nemažai.

Dar vienas panašus įvykis užfiksuotas Kauno rajone, Rokų seniūnijoje. Čia taip pat medikai užklimpo ir negalėjo išvažiuoti.

Asociatyvi Laimio Steponavičiaus nuotr.

Kauno GMP stoties vadovas Nerijus Mikelionis portalui kauno.diena.lt teigė, kad kartais tokie atvejai pasitaiko, bet jie nėra labai dažni. Ypač snieguotais keliais sudėtingiau pasiekti atokias gyvenvietes, vienkiemius ar sodų namelius. Jei nutinka taip, kad GMP ekipažas pats neišvažiuoja, kviečiama pagalba.

„Pirmiausia pabando patys išvažiuoti, jei neišeina, kviečiami ugniagesiai, kurie ištraukia GMP automobilį. Tokiais atvejais pas pacientus siunčiame kitą GMP ekipažą, kad laiku būtų suteikta medicininė pagalba“, – nurodė N.Mikelionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kur

o kur portretas
tos pusnys, nuotraukoje kažko nesimato. Matyt nutirpo.

ALGIS

ALGIS portretas
Žiemą medikams reikalingi visureigiai su medicinine įranga , o kariškiai tik gamtą niokoja .

Keistas pasaulis

Keistas pasaulis portretas
Medikai vyko pas ligonius? Čia pasakos kažkokios, Juk medikas dabar iš karto po Dievo, tik paskui popiežius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių