Pereiti į pagrindinį turinį

Kelių gaideliui prikirpo sparnus

2014-11-05 18:00
Evaldo Virkečio nuotr.

Šatijų kapines automobiliu nusiaubęs Robertas Terechovas gavo dar vieną Temidės antausį. Už tai, kad būdamas neblaivus, apgadino septynias kapavietes, tris sulygindamas su žeme, jis 44 mėnesiams neteko teisės vairuoti.

Išsiblaivė ir persigalvojo?

Teismo sprendimas, kuriuo šiam kelių gaideliui skirta ir 4,8 tūkst. litų bauda, vakar paskelbtas jam nedalyvaujant.

"Kauno diena" rašė, teisme R.Terechovas nepasirodė ir nagrinėjant šią administracinės teisės pažeidimo bylą. Jam buvo surašyti du protokolai – už tai, kad neblaivus sukėlė eismo įvykį, nulėmusį turto sugadinimą, ir nepateikė "Audi", kuria pervažiavo kapavietes kaip tanku, draudimo registracijos dokumento. "Pramiegojau", – tuomet teigė jis "Kauno dienai" už poros valandų po minėto teismo posėdžio, sunkokai valdydamas liežuvį.

Užvakar atsiliepęs telefonu jau buvo linkęs dangstytis savo mažamečiais vaikais. Neva tądien vienas iš jų sirgo ir, kad kitas neužsikrėstų, su sergančiuoju buvo sugyventinė, su sveiku – jis.

Baimės akys didelės

"Nieko nepakeisiu, ar dalyvausiu teismui skelbiant sprendimą, ar ne. Be to, nebeturiu automobilio – "Audi" sudaužyta taip, kad neapsimoka remontuoti", – ieškojo pasiteisinimo, kaip vėl nepasirodyti teisme R.Terechovas. Vakarykščio posėdžio išvakarėse jis nuogąstavo, kad greičiausiai esą nespės laiku grįžti iš Klaipėdos.

Baimės priežastis paaiškėjo po teismo sprendimo paskelbimo. Susisiekus su R.Terechovu telefonu, piktybinį kelių eismo taisyklių pažeidėją labiausiai domino, ar neskirtas areštas, ar jau įvertinti jo padaryti nuostoliai. Pasiūlius atspėti, neabejojo tik dėl vieno: "Vairuotojo pažymėjimas tai tikrai atimtas." O pasiteiravus, ar nežada šio sprendimo skųsti, tik numykė: "Jaučiu – neverta."

Gresia ir ieškinys

Kaip jau rašyta, ateityje R.Terechovo dar laukia bylinėjimasis ir su draudimo bendrove, kurioje buvo apsidraudęs savo "Audi". Šios atstovas patikino, kad bendrovė atlygins visiems į juos besikreipusiems nukentėjusiems padarytą žalą, kurią nustatys jų ekspertai. Paskui ją 100 proc. išsireikalaus iš kaltininko.

Per septynerius metus už vairavimą išgėrus R.Terechovas baustas šešis kartus. Pirmą kartą įkliuvo būdamas 16-os. Beje, tada taip pat apgadino svetimą turtą.

Teisė vairuoti iš 28-erių R.Terechovo atimta trečią kartą. Prieš septynerius metus jam ši sankcija taikyta po sukelto eismo įvykio, per kurį nukentėjo žmonės. Antrą kartą – prieš penkerius metus – už tai, kad nestojo stabdomas policijos. Tada iš jo teisė vairuoti buvo atimta 38 mėnesiams. Faktai teigia, kad ir neturėdamas šios teisės R.Terechovas buvo nutvertas prie vairo neblaivus.

Lig šiol visas jam skirtas pinigines baudas šis niekur oficialiai nedirbantis kelių gaidelis susimokėjo. "Kaip sumokėjau anuos kartus, taip atlyginsiu nuostolius ir šį kartą", – tikino piktybinis kelių eismo taisyklių pažeidėjas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų