Du kauniečiai nuteisti dėl karinės technikos kontrabandos: skirtos nemenkos baudos

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas dėl strateginių prekių kontrabandos nuteisė du kauniečius – vienos Kauno įmonės darbuotoją bei Kauno laisvosios ekonominės zonos (LEZ) terminalų darbuotoją, antradienį pranešė prokuratūra.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad 2019 m. Kauno LEZ terminale buvo saugoma iš Baltarusijos į Lietuvą atvežta didelės vertės siunta – sraigtasparnio uodegos sraigto menčių komplektas, kuris priskiriama karinei įrangai.

Pagal galiojančius reikalavimus, tokia siunta privalėjo turėti išduotą karinės įrangos importo licenciją ir turėjo būti griežtai saugoma tik LEZ teritorijoje esančiame laikino saugojimo sandėlyje.

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnams patikrinus nurodytą terminalą, jame buvo rastos visai kitos prekės – senas, nudėvėtas sraigtasparnio uodegos sraigto menčių komplektas. Įvežtos ir turėjusios būti laikinai saugomos prekės buvo aptiktos netrukus, tik kitoje vietoje – pareigūnų patikrintame vienos Kauno įmonės automobilyje.

LNK reportažas:

Anot prokuratūros, abu kaltinamieji žinojo, kad prekė neturi reikalingos licencijos ir sąjungos prekės muitinio statuso. Dėl šios priežasties jie prekę sandėlyje sukeitė su kitu saugomu sraigtasparnio vairo menčių komplektu. Tai padarė norėdami suklaidinti kontroliuojančias institucijas ir tikėdamiesi, kad niekas nepatikrins šių prekių ir jų serijinių numerių.

Kauno apygardos teismo sprendimu abu asmenys pripažinti kaltais dėl kontrabandos. Vyrams paskirtos 7500 eurų dydžio baudos, o strateginės prekės – konfiskuotos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
viso pirma be vadovu leidimo niekas tokiais dalykais neuzsiimines, viso antra tai dare greiciausiai del skubejimo kuo greiciau priduoti malunsparni uzsakovui, todel rizika pamatuota. Sakyciau, menka bauda, nusipigino teismas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių