Pereiti į pagrindinį turinį

Korupcijos byloje apklausti prokurorai

2016-01-26 11:54
BNS inf.
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno apygardos teismas antradienį tęsė korupcija kaltinamos buvusios Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorės Nijolės Bareikienės bylos nagrinėjimą ir joje kaip liudytojus apklausė Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorus.

Bylos duomenimis, kitas kaltinamasis šioje byloje, buvęs Valstybės kontrolės auditorius Rišardas Zelenovas mėgino pasiekti, kad šie prokurorai sušvelnintų teisiamo asmens padėtį. Pasinaudojęs tuo, kad su keliais prokurorais R.Zelenovas buvo pažįstamas, jis susitarė su jais susitikti ir domėjosi, ar būtų įmanoma byloje pasiekti susitaikymo.

Pasak tokių prašymų sulaukusio prokuroro Romualdo Blaževičiaus, supratęs, ko R.Zelenovas siekia, jis tiesiog nebeatsiliepdavo, kai šis skambindavo.

Kita liudytoja pasakojo, kad R.Zelenovas pažadėjo padėti pasiekti, jog būtų išteisintas jos vyras, kurio bylą kasacine tvarka nagrinėjo Aukščiausiasis Teismas. Jis iš moters per tris kartus paėmė 50 tūkst. litų (14,4 tūkst. eurų), kuriuos pažadėjo perduoti ryšių su bylą nagrinėjančiais teisėjais turėjusiems asmenims. Vėliau pokalbiuose R.Zelenovas esą minėjo prokurorę N.Bareikienę, kuriai ir perdavė gautus pinigus.

R.Zelenovas, pasak liudytojos, buvo pažadėjęs, kad nesėkmės atveju gautus pinigus grąžinsiąs. Tačiau tuomet, kai teismas atmetė nuteistojo skundą ir moteris pareikalavo grąžinti pinigus, šis ėmė teisintis esą pats buvo apgautas ir pinigų grąžinti negali.

Sumokėtų pinigų neatgavusi moteris ruošėsi kreiptis į teisėsaugą, bet sakė sulaukusi teisininkų patarimo to nedaryti. Pranešimą apie nusikaltimą ji parašė vėliau, kai jos namuose buvo atliktos kratos.

2014 metais sulaikius tuometinę prokurorę N.Bareikienę, išaiškinta grupė asmenų, kurie pasinaudodami pažintimis su esamais ir buvusiais teisėsaugos pareigūnais ar tariama įtaka, patys bandė išvengti teismo bausmių ar siekė, kad to išvengtų jo artimieji. Per tyrimą paaiškėjo, kad vyko susitikimai su policijos tyrėjais, prokurorais, tačiau šie dominančios informacijos neatskleidė ir bylos tyrimo norima linkme nekreipė.

R.Zelenovas kaltinamas reikalavęs kyšių iš asmenų žadant paveikti teisėsaugininkus, kad kyšį davusiems asmenims būtų paskirtos švelnesnės bausmės, nutraukta jų paieška. Įtariama, kad kyšius R.Zelenovas perduodavo N.Bareikienei , kad ji pasinaudotų savo įtaka ir pasiektų reikiamų rezultatų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų