Kraupios avarijos liudininku tapęs K. Krivickas: ant kelio pamačiau žmonių kūnus

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį kelyje A1, ties Elektrėnais, eismą kaustė kraupi avarija. Automobilio nuolaužos po smūgio į atitvarą važiuojamoje kelio dalyje išsibarstė daugybės metrų spinduliu, nukentėjo žmonės. Nelaimės liudininku tapęs televizijos laidų vedėjas Kristupas Krivickas sutiko papasakoti, ką matė iškart po įvykio.

Žinomas vyras dalį įvykių eigos socialiniame tinkle transliavo tiesiogiai iš kraupios nelaimės vietos.

Ant kelio gulėjo sužaloti žmonės

„Tuo metu savo automobiliu vienas važiavau iš Gargždų link Vilniaus. Likus maždaug 50-60 km. iki sostinės, netoli Elektrėnų, pamačiau ant kelio tarsi pabirusius daiktus ir žmones, mojuojančius mobiliaisiais telefonais. Pamaniau, kad įvyko avarija ir situacija sprendžiama. Tačiau priartėjęs supratau, jog veiksmas vyksta dabar – automobilis rūksta, o ant kelio guli žmonių kūnai“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo K. Krivickas.

Smūgis buvo toks stiprus, kad automobilis skriejo daugiau kaip 100 metrų. Sužeistieji, tikėtina, iškrito per transporto priemonės galą. Nukentėjusiųjų daiktai buvo išsimėtę net prie miško, batai per abi kelio puses.

Pasak pašnekovo, nelaimės vietoje chaotiškai stojo kai kurie automobiliai, kiti pravažiuodavo, lūkuriavo keli žmonės, bet žvelgiant iš šalies jie buvo pasimetę, nežinojo, ką daryti, – vaikščiojo važiuojamoje kelio dalyje be šviesą atspindinčių liemenių. Toks elgesys, sako K. Krivickas, galėjo virsti dar viena nelaime.

„Magistralėje – labai didelis greitis, todėl išlipęs iš transporto priemonės ėmiausi veiksmų, kad apsaugočiau žmones nuo galimos naujos nelaimės. Išstačiau įspėjamuosius ženklus abejose kelio pusėse, nelaimės lokacijoje vaikščiojusiems žmonėms uždėjau šviesą atspindinčias liemenes. Kitas mano tikslas buvo uždaryti eismą į Kauno pusę, nes per pabirusias automobilio nuolaužas ir sužalotus asmenis transporto priemonėms judėti toliau nebuvo įmanoma“, – teigė įvykio liudininku tapęs laidų vedėjas.

Vienas iš sužeistų vyrų, gulėjęs tiesiog ant kelio, kelis kartus mėgino stotis. Aplinkiniai jį prilaikė, bet pernelyg judėti neleido. Todėl žūtbūt reikėjo sustabdyti eismą, nes nukentėjusįjį galėjo bet kada nublokšti pravažiuojantys vilkikai.

„Ištiesęs ranką stabdžiau sunkiasvorius automobilius. Pirmojo nelaimės vietoje sustojusio vilkiko vairuotojo paprašiau, kad įjungęs avarinį signalą jis užblokuotų eismą. Transporto priemonių judėjimas sustojo, įvykio vieta tapo saugi“, – kalbėjo K. Krivickas.

Ieškojo nukentėjusiųjų

Jo teigimu, viena nukentėjusioji buvo iš dalies sąmoninga – skundėsi, kad skauda, dejavo, bet kojas ir rankas valdė. Kiti du asmenys buvo praradę sąmonę. Įvykio liudininkai, iškvietę specialiąsias tarnybas – greitąją medicinos pagalbą ir policijos pareigūnus, pasitelkę žibintuvėlius, ėmėsi ieškoti kitų dviejų nelaimės dalyvių.

„Smūgis buvo toks stiprus, kad automobilis skriejo daugiau kaip 100 metrų. Sužeistieji, tikėtina, iškrito per transporto priemonės galą. Nukentėjusiųjų daiktai buvo išsimėtę net prie miško, batai per abi kelio puses. Kaip paaiškėjo, kiti du ekipažo nariai, kurių ieškojome, patys vaikštinėjo keliu ištikti šoko“, – pasakojo K. Krivickas.

Į įvykio vietą atvykus keliems policijos ekipažams, medikų ir ugniagesių brigadoms, trys sužeistieji buvo įkelti į greitosios medicinos pagalbos automobilius. Medikai jiems netrumpą laiką teikė pagalbą.

Tikino važiavę leistinu greičiu

„Akivaizdu, kad į atitvarą atsitrenkusiu automobiliu važiavusi, kaip paaiškėjo, atsitiktinė – dalies vieni kitų nepažįstanti kompanija, vartojo alkoholį. Nors, kai kalbėjausi su transporto priemonės vairuotoju, galimai nepatyrusiu „klevo lapu“, jis tikino, jog prieš įvykstant nelaimei į kelią iššoko nedidelis žvėrelis, kurį iš pradžių jis neva norėjo partrenkti, tačiau išsigando ir pasuko vairą. Nuo smūgio automobilio galas atitrūko ir keleiviai išsibarstė. Gali būti, kas transporto priemonė kelis kartus vertėsi. Automobilis atrodė gerokai suknežintas. Manyčiau, gale važiavę žmonės nukentėjo labiausiai“, – sakė K. Krivickas.

Kaip pasakojo kiti eismo įvykio liudininkai, kurį laiką iki nelaimės vietos važiavę iš paskos, minėtas automobilis jau gerokai anksčiau ėmė važiuoti dideliu greičiu.

„Nors su manimi kalbėdamas vairuotojas ir tikino, kad važiavo leistinu, 110 km/val. greičiu, tačiau tuo sunku patikėti. Vis dėlto, dabar galima tik spėlioti, o tikslias detales palikime išsiaiškinti pareigūnams“, – pokalbį baigė pašnekovas.

Pasak Kauno policijos atstovų, pranešimas apie įvykį gautas liepos 26 d. 1.14 val. Gauta informacijos, kad Elektrėnų savivaldybės ribose, ties Strošiūnų kaimu, „Audi“ markės automobilis, vairuojamas 23-ejų metų vyro, atsitrenkė į kelio atitvarus. Atvykus ugniagesiams prispaustų žmonių nebuvo. Atlikti dangos valymo darbai. Vykdant juos buvo ribojamas transporto priemonių eismas.

Kaip portalui kauno.diena.lt teigė policija, eismo įvykio metu buvo sužaloti ir į gydymo įstaigą išvežti trys asmenys – dvi merginos ir vaikinas.

Pasak Kauno pareigūnų, vairuotojas leistinos alkoholio normos neviršijo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melagis

Melagis portretas
Pats buvau tame įvykyje Krivickas tik su telefonu vaikštinėjo ir visiem trukdė savo kvailais klausimais. Kodėl jis dabar meluoja, kad kažką padėjo? Atsirado kai jau sunkvežimis buvo uždaręs eismą.

Komentatorius

Komentatorius portretas
Eilinį kartą Krivickas darosi sau nemokamą reklamą,vis bandydamas prasimušti i seimą,prie gero ir pilno gerybių lovio :DDDD

Rinkiminė kampanija prasidėjo

Rinkiminė kampanija prasidėjo portretas
Šūdžurnalistis... žurnaliūga transliuoja iš įvykio vietos... pagalbą reikia teikti... Pats sako, matė privažiuodamas, kad jau kiti stabdo.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių