Lietuvių drama Vokietijoje: dingę be žinios ar sulaikyti su kontrabanda?

  • Teksto dydis:

Prieš kelias dienas pasirodė informacija, kad artimieji ir policija ieško dingusių be žinios dviejų lietuvių – Arvydo D. ir Ryčio K. Jie vilkiku vyko į Vokietiją, čia ir nutrūko paskutinis signalas. Pasklidusi žinia netruko sulaukti didelio dėmesio, o galiausiai atsirado ir tokių, kurie atpažino vyrų vilkiką pagal valstybinį numerį. Pastarasis galimai sulaikytas svečios šalies teisėsaugos.

Ketvirtadienį portalas kauno.diena.lt jau skelbė, kad socialiniame tinkle „Facebook“ išplito viešas pagalbos šauksmas – mergina ieško savo tėčio bei jo kolegos, su kuriais nėra galimybės susisiekti jau nuo praeitos savaitės.

Įraše mergina dėstė, jog paskutinė vyrų fiksuota vieta birželio 14 dienos rytą buvo „Total“ degalinėje, esančioje A9 kelyje. Degalinė yra važiuojant link Berlyno, šalia Köeckerno miestelio.

Feisbuke buvo dėstoma, kad Arvydas D. ir Rytis K. važiavo 2013 metų vilkiku „DAF“ (valstybinis numeris KCH 149) su priekaba (valstybinis numeris HV 206). Teigiama, kad abiejų vyrų telefonai šiuo metu yra išjungti.

Pasklidusi žinia netrukus sulaukė internautų dėmesio, o į portalą ėmė plūsti laiškai. Juose – Vokietijos teisėsaugos išplatintas viešas pranešimas ir nuotraukos.

Kaip teigiama šiame pranešime, ketvirtadienį Brandenburgo ir Berlyno pareigūnai vykdė operaciją. Jos metu sulaikytas vilkikas, vežęs fasuotas salotas.

Atlikus patikrinimą jame rasta 250 kg kanapių, 15 kg ekstazio, 20 g amfetamino, 2 kg hašišo, 100 g kokaino, 64 g „kristalo“, vėliau sandėlyje dar rasta ir ginklų. Operacijoje dalyvavo daugiau nei 100 pareigūnų, jos metu sulaikyti penki vyrai ir moteris. Šią grupuotę sudaro Vokietijos ir Lietuvos piliečiai, visi jie sulaikyti.

Vokietijos teisėsauga pradėjo tyrimą.

Prie paskelbtos informacijos Vokietijos pareigūnai pridėjo ir nuotraukas iš sulaikymo vietos. Akylesni portalo skaitytojai netruko suklusti ir priartinti sulaikyto vilkiko priekabos valstybinius numerius.

Teigiama, kad jie tokie pat, kaip ir dingusiųjų be žinios Lietuvos piliečių vilkiko.

Ar šie asmenys tikrai įkliuvo Vokietijos teisėsaugai, kol kas galima tik spėlioti, kadangi Policijos departamento atstovai atsakyti, ar yra žinoma apie sulaikytus mūsų šalies piliečius, negalėjo.

Portalui kauno.diena.lt Policijos departamento atstovė Revita Janavičiūtė tik patvirtino, kad birželio 19 d. Kauno miesto Santakos policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimai Vokietijoje dingusių be žinios Arvydo D. ir Ryčio K.

„Šiuo metu vyksta tyrimas, aktyviai bendradarbiaujama ir keičiamasi informacija su kompetentingomis Vokietijos teisėsaugos institucijomis“, – teigė pareigūnų atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
200gr paslėpė tarp salotų, čia bet kam į tašę gali įkišti, net nepastebi

As

As  portretas
Vyrai likimo valioi nepalikti !!! Ka kalba zinesklaida tai ju duona ko daugiau prirasyti o neisaiskyti kas tiksliai buvo kiek ir kame .

Anonimas

Anonimas portretas
Papuole
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių