Aviacijos muziejuje – 7-mečio gelbėjimo operacija: direktorė jos nekomentuoja – siunčia į policiją

  • Teksto dydis:

Antradienio pavakare į Lietuvos aviacijos muziejų skubėjo visos Kauno specialiosios tarnybos – vyko vaiko gelbėjimo operacija. Viskas baigėsi dar palyginus laimingai.

Apie šį neeilinį įvykį pranešama tik Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje.

Joje teigiama, kad liepos 16-ąją, apie 16.21 val., gautas pranešimas, kad Aleksote, Veiverių gatvėje,  esančiame muziejuje 7-erių metų vaikas įkišo koją į simuliatoriaus judančią detalę. Ir niekaip negali kojos ištraukti.

Atvykus į įvykio vietą ugniagesiams gelbėtojams, paaiškėjo, kad Lietuvos aviacijos muziejuje vaiko koja užstrigusi skrydžio simuliatoriuje su judančia platforma (įrenginys „Motion System EU“).

Mažamečio gelbėjimo operacija truko keliolika minučių. Apie 16.36 val. grandininiu pjūklu bei gelbėjimo įranga pavyko nupjauti ir atlenkti du minėto įrenginio strypus, po ko vaiko koja išlaisvinta.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pranešimas apie šį įvykį baigiamas tuo, kad berniukas perduotas medikams, kurie išvežė jį į gydymo įstaigą. Akcentuojama, kad sąmoningą.

Negaliu komentuoti – vyksta tyrimas.

Portalui kauno.diena.lt pabandžius pasidomėti šios nelaimės aplinkybėmis pačiame Aviacijos muziejuje – ar tai įvyko ekskursijos metu, ar nukentėjusysis – darbuotojo vaikas, ar minėto įrenginio paskirtis – edukacinė, ar mažametis ten įlindo savavališkai, laikinai muziejaus direktoriaus pareigas einanti Sandė Trubilaitė į jokias kalbas nesileido. „Negaliu komentuoti – vyksta tyrimas“, – teigė pašnekovė, iš pradžių užsiminusi, kad tyrimą atlieka ir policija, ir jie patys. Tačiau, pasiteiravus, kokias šio incidento aplinkybes tiria jie patys, jau buvo patikslinta, kad visą tyrimą atlieka policija. Ir pasiūlyta kreiptis ten. Neatsakyta net į klausimą, ar tai – pirmas atvejis, kai jų muziejaus lankytojams prireikia specialiųjų tarnybų pagalbos.

Portalui kauno.diena.lt aplinkiniais keliais pavyko pasitikslinti, kad viskas įvyko ekskursijos metu. O minėtas įrenginys – edukacinės paskirties. Ir, kad tai – pirmas toks atvejis per muziejaus egzistavimą.

Kauno policijos atstovė, savo ruožtu, šią informaciją papildė tuo, kad atliekamas aplinkybių patikslinimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba net laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Anot policijos atstovės, ar pradėti dėl šio įvykio ikitesiminį tyrimą, jos kolegos turi apsispręsti per 10 dienų.

Pirminiais policijos duomenimis, įvykio metu muziejuje lankėsi vaikų dienos stovykla. Ir kol kas panašiau, kad jokios nukentėjusio mažamečio savivalės dėl to, kas įvyko, nebuvo. Minėtas įrenginys yra edukacinės paskirties. Tačiau dar bus bandoma aiškintis, ar to, kas įvyko, priežastimi negali būti technikos gedimas.

Pirminiais duomenimis, kuriais šiandien ryte disponavo policija, nukentėjęs mažametis buvo nuvežtas į gydymo įstaigą apžiūrai. Jo gyvybei jokio pavojaus nebuvo. Pirminiais duomenimis, jam buvo prispausti kojos pirštai.       



NAUJAUSI KOMENTARAI

N

N portretas
Sensacija apie nieką. O tokią antraštę gali parašyt tik vyr. antraščių specialistas.

Iness

Iness portretas
Nezinot nekomentuokit, vaikas buvo tuo metu dienos stovykloje ir juos turėjo prižiūrėti stovyklos darbuotojai,dar uz ta stovykla buvo sumokėti pinigai.

Anonimas

Anonimas portretas
auga karta atsilupusiu
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių