Pereiti į pagrindinį turinį

Liga progresuoja: teplionių autorius tapo sprogdintoju

2017-01-11 03:00

Kauno centrą bei senamiestį keverzonėmis "Death" subjaurojęs buvęs skandalingojo Ervydo Čekanavičiaus kaimynas Tomas Karpavičius toliau siautėja.

Dar nespėjęs įvykdyti visų teismo įpareigojimų, skirtų jam dėl šių teplionių, jis įvykdė naują, gana laimingai pasibaigusį išpuolį.

Suaugusių žmonių žaidimai

Ir vėl yra pagrindo įtarti, kad 26-erių T.Karpavičius siautėjo neblaivus, nes buvo ką tik išėjęs iš savo pamėgtos kavinės senamiestyje.  Pakeliui į namus šis Vytenio gatvės gyventojas susprogdino prie vienos Muitinės gatvės kavinės stovėjusią metalinę lauko šiukšliadėžę, įmesdamas į ją uždegtą petardą.

Smūgio bangos nublokšta šiukšliadėžė trenkėsi į netoliese stovėjusį automobilį „Audi 100 Avant“, apgadindama jo dureles. Galėjo būti dar blogiau, nes išpuolis buvo įvykdytas apie pusę vienuolikos vakaro šalia rūkančių kavinės lankytojų. Ir galimai buvo skirtas šiuos pagąsdinti. Tačiau nublokšta šiukšliadėžė jų nekliudė.

Istorija pasikartojo

Ir vėl T.Karpavičių demaskavo vaizdo kamerų įrašai, pagal kuriuos jį jau atpažino patys teisėsaugininkai – kaip miestą subjaurojusių keverzonių „Death“ autorių. Kaip jau rašyta, tada šis vandalas su skrybėle įkliuvo vaizdo kamerų, įrengtų Vilniaus ir Birštono gatvių požeminėje perėjoje, dėka.

Tada T.Karpavičių atpažino buvę jo pedagogai iš Kauno taikomosios dailės mokyklos, kurioje jis mokėsi fotografo specialybės. Tačiau jam daugiau kaip metus pavyko slapstytis Anglijoje, dėl to net buvo paskelbta tarptautinė T.Karpavičiaus paieška. Pernai, baigiantis vasarai, jis grįžo į Lietuvą ir vos prieš kelis mėnesius už minėtas tepliones Kauno apylinkės teismo buvo nubaustas dviem mėnesiais viešųjų darbų, įpareigojant neatlygintinai dirbti po 20 val. per mėnesį visuomenės labui bei per porą metų atlyginti Kauno miesto savivaldybei padarytą beveik 787 eurų žalą.

Kaltę išperka pinigais

Skirdamas T.Karpavičiui švelniausią bausmę, grėsusią už subjaurotą miestą, tada teisėjas Bronislovas Liatukas atsižvelgė į esą nuoširdų jo atgailavimą ir pažadą ateityje taip nesielgti. Vandalas teisinosi tepliojęs sienas iš kvailumo ir dėl išgerto alkoholio kiekio.

Be to, nors pareigūnai suskaičiavo Kauno centre bei senamiestyje apie pusšimtį užrašų "Death", T.Karpavičius prisipažino ne dėl visų. O dauguma jo subjaurotų pastatų savininkų nepareiškė jokio civilinio ieškinio, nors iš pradžių ir buvo įvardiję padarytą žalą. Kai kuriems iš jų, teisėsaugininkų duomenimis, teplionių autorius suskubo atlyginti padarytą žalą dar iki teismo.

Panašiai T.Karpavičius elgėsi ir pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl jo viešosios tvarkos pažeidimo Muitinės gatvėje. Jis taip pat iki teismo suskubo atlyginti kavinės savininkams už susprogdintą šiukšliadėžę, kurią pastarieji įkainojo 83 eurais. Vyras atlygino ir dalį patirtų nuostolių apgadinto „Audi 100 Avant“ savininkui.

Įvarė save į kampą

Skirdama T.Karpavičiui už šiukšliadėžės susprogdinimą beveik 226 eurų baudą, teisėja Aušra Vingilė taip pat atsižvelgė į tai, kad jis vėl nuoširdžiai gailėjosi. Nors ir bandė įrodinėti, kad manęs, jog petardas galima sprogdinti kur nori, nes įsigijo jas ginklų parduotuvėje be jokio leidimo. Ir turėjo tą vakarą net penkias tokias daugiafunkcines petardas, tačiau susprogdino tik vieną.

Bet ir tos vienos pakako, kad apsunkintų savo įsipareigojimą per dvejus metus atlyginti Kauno miesto savivaldybei padarytą žalą dėl keverzonėmis subjaurotų pastatų. Mat už pastarąjį išpuolį skirtą naują beveik 226 eurų baudą T.Karpavičius įpareigotas sumokėti jau per keturis mėnesius. Per tiek pat laiko jis turės atlyginti ir likusią 198 eurų turtinę žalą „Audi 100 Avant“ savininkui. Niekur nedirbantis T.Karpavičius įpareigotas jam kas mėnesį pervesti daugiau kaip 49 eurus. Kita vertus, petardas ir priemones sienų bjaurojimui jis turėjo už ką pirkti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų