Užgeso Vilkaviškyje sunkiai sužaloto vaiko gyvybė

  • Teksto dydis:

Kauno klinikose ketvirtadienio naktį mirė Vilkaviškio rajone sužalotas berniukas, dėl kurio sužalojimo aplinkybių teisėsauga šią savaitę atnaujino tyrimą.

„Iš trečiadienio į ketvirtadienį naktį jam buvo nustatyta biologinė mirtis“, – BNS sakė klinikų atstovė spaudai Eglė Audickaitė.

Tyrimas dėl šio vaiko sužalojimo aplinkybių buvo nutrauktas pernai gegužę, jis atnaujintas po generalinio prokuroro Evaldo Pašilio pavedimu atlikto patikrinimo, pranešė Generalinė prokuratūra.

Prokuratūra nurodė, kad tokiose bylose neturėtų likti jokių abejonių dėl tyrimo išsamumo, objektyvumo bei priimtų sprendimų pagrįstumo, todėl jį atnaujinus renkami papildomi duomenys, prašoma specialistų išvadų, atliekami ir kiti tyrimo veiksmai.

2015 metų gruodžio 14 dieną motina atvežė į Vilkaviškio ligoninę maždaug 4-erių metų berniuką. Motina prašė medikų nustatyti, ar jos vaikui nenutiko nieko blogo, ar jis nepatyrė lūžių. Rentgenu lūžių nenustatyta.

Ištiko koma

Po dviejų savaičių tą patį vaiką motina su patėviu į ligoninę atvežė ištiktą komos. Tėvai aiškino, kad vaikas valgė mėsą su duona ir paspringo.

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė BNS sakė, kad ekspertai yra nustatę, kad berniukas iš tikrųjų springo ir jeigu patėvis nebūtų vaiko gaivinęs, jis būtų miręs.

Atnaujinto tyrimo metu bus aiškinamasi, kodėl springo vaikas, ar jis nebuvo patyręs smurto.

Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas profesorius Rimantas Kėvalas portalui delfi.lt yra sakęs, kad paaiškinimai dėl vaiko gaivinimo – standartiniai.

„Galbūt kokius nors gaivinimo veiksmus atliko, bet aš niekada nežinau tokių gaivinimo veiksmų, nuo kurių visas kūnas būtų nusėtas mėlynėmis, ypač įvairaus senumo. Ir išvis kodėl gaivinant turėtų visame kūne atsirasti mėlynės?“ – sakė R. Kėvalas.

Jo kolega, Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus vadovas Vaidotas Gurskis teigė, kad vaikas į ligoninę pateko dėl kraujavimo po kietaisiais galvos dangalais bei daugybinių matomų išorinių sumušimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MYLINTI VISATOS SAULELE

MYLINTI VISATOS SAULELE portretas
Jei ne as su savo vyru, sis ziaurumas butu NIEKADA NEISAISKEJES! Nes teisesaugininkai byla uzglaiste!

NA NA

NA   NA portretas
džiaugiasi mūsų naikintojai ,_____geras lietuvis ,______MIRES ,nėra žmogaus ,nėra ir bėdos ,,,sėkmės, nesinaikinkime ,mūsų ir taip mažai liko ,,,,

Kaunas

Kaunas portretas
Jau eilę metų prenumeruodavom jūsų naujienas ,tačiau jau darosi nebeįdomu skaityti kiekvieną dieną apie smurtą . Tuo labiau,kad daugelyje straipsnių rašoma tas pats per tą patį. Nusivažiavot visai. Žmonėms reikia pozityvumo,o ne visai dienai sugadintos nuotaikos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių