Pereiti į pagrindinį turinį

Melagingų pranešimų lavina: kalta pilnatis?

2014-10-14 10:30

Vienas paskui kitą specialiąsias tarnybas Kaune pasiekę trys pranešimai apie esą padėtus sprogmenis – sutapimas, sąmoningas pareigūnų ir įstaigų darbo trikdymas ar tiesiog sunkiai paaiškinamas mėnulio pilnaties poveikis?

Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Penktadienį vienas paskui kitą specialiąsias tarnybas Kaune pasiekę trys pranešimai apie esą padėtus sprogmenis – sutapimas, sąmoningas pareigūnų ir įstaigų darbo trikdymas ar tiesiog sunkiai paaiškinamas mėnulio pilnaties poveikis?

Sekė vienas po kito

Skambutis į Kauno apygardos teismą, Valstybinės mokesčių inspekcijos Kauno filialą ir pranešimas apie keistą daiktą, pritvirtintą prie medžio kapinėse. Penktadienį Kauno specialiosios tarnybos ne juokais buvo sukeltos ant kojų, atvyko Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" pareigūnai.

Visi pranešimai gauti kelių minučių skirtumu nuo 13.48 val.

Nė vienas iš trijų pranešimų nepasitvirtino. "Pirmiausia "Aro" pareigūnai apsilankė kapinėse. Radinį sunaikino vietoje", – paaiškino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius.

Liko neatverstos bylos

Dėl melagingų skambučių į teismą ir inspekciją pradėti ikiteisminiai tyrimai. Neabejojama, kad abu skambučiai to paties pranešėjo darbas. "Aišku, manau, kad tai vienas žmogus", – įsitikinęs Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas.

Didelę darbo patirtį kriminalinėje policijoje turintis pareigūnas sakė, kad yra buvę tokių atvejų, kai tą pačią dieną melagingai grasinama susprogdinti kelias įstaigas, tačiau pripažino, kad tai būna itin retai.

Kauno apygardos teismą grasinama susprogdinti jau ne pirmą kartą. Prieš keletą metų buvo pasipylusi grasinimų banga. Kelis kartus iš eilės melagingi pranešimai nutraukė Kauno apylinkės teismo darbą, o vėliau ir Apygardos teismo. Pasigirsta sirena, kuri reiškia, kad visi esantieji turi palikti pastatą. Tai reiškia, kad nutrūksta ir tą dieną numatytų bylų nagrinėjimas.

Griežtinti atsakomybę

Šiemet Kauno policija pradėjo aštuonis ikiteisminius tyrimus dėl melagingų pranešimų, trys perduoti teismui. O tai reiškia, kad pareigūnai nustatė melagingai pranešinėjusį asmenį ir jam pareikšti įtarimai.

Didžiausia bausmė Baudžiamajame kodekse už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę siekia iki dvejų metų nelaisvės. Tačiau teisiamųjų suole tokiam pranešėjui atsidūrus pirmą kartą apsiribojama baudos skyrimu.

"Dabar svarstoma numatyti didesnę atsakomybę už melagingus pranešimus. Tokiais dalykais juokauti negalima. Turėtų būti didesnė atsakomybė, kad nei tas asmuo, nei kitas nenorėtų taip juokauti. Šiais laikais tokiais dalykais gali juokauti tik asmuo, kuris nemąsto apie padarinius", – įsitikinęs D.Žukauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų