Pereiti į pagrindinį turinį

Merginos budelį iš teismo išvežė medikai

2015-11-12 11:28
Andrius Kalasiūnas
Andrius Kalasiūnas / Tomo Raginos nuotr.

Ketvirtadienį teko skubiai nutraukti Kauno apygardos teismo posėdį, kuriame nagrinėta kraują stingdančios egzekucijos, kurią Andrius Kalasiūnas surengė savo buvusiai merginai, byla. 30-metis kaltinamasis išvežtas greitosios pagalbos automobiliu į Respublikinę Kauno ligoninę. Medikų automobilį, skubėjusį Kauno gatvėmis su įjungtu švyturėliu, lydėjo konvojaus pareigūnai. Du iš jų saugojo A.Kalasiūną net greitosios pagalbos automobilyje.

Draugas pozicijos nepakeitė

Kaip jau rašyta, A.Kalasiūnas kaltinamas neteisėtu buvusios savo merginos laisvės atėmimu bei pasikėsinimu nužudyti itin žiauriai. Klausantis teisme nukentėjusiosios parodymų, buvo sunku patikėti, kad ji, prašanti iš sadisto 30 tūkst. eurų moralinio atlygio, dar gyva.

Ketvirtadienį prasidėjo liudytojų apklausa.

A.Kalasiūnas pradėjo skųstis sveikata, baigus skaityti parodymus pagrindinio liudytojo – tą atmintiną pernykštės liepos 20-osios naktį prie teisiamojo BMW vairo sėdėjusio ir, neišlaikius nervams, iš automobilio pasišalinusio jo draugo. Atsisakęs toliau važiuoti, kai A.Kalasiūnas privėrė savo aukos plaukus automobilio durelėmis, ketindamas šią vilkti grindiniu, šis liudytojas vėliau pranešė apie savo draugo siautėjimą policijai. O pareigūnai suskubo laiku.

Mįslingas gėrimas

A.Kalasiūno draugas nenorėjo iš naujo prisiminti tos nakties įvykių, todėl paprašė, kad teisėja pagarsintų jo ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus. Jie skaityti apie valandą, o teisiamųjų narve esantis A.Kalasiūnas tuo metu kažką gurkšnojo iš atsinešto butelio su mineralinio vandens etikete. 

Baigus skaityti pagrindinio liudytojo parodymus ir pasiteiravus, ar kaltinamasis neturi jam klausimų, A.Kalasiūnas pareiškė, kad jam bloga, susiėmė už širdies ir paprašė iškviesti greitąją.

Atskubėję medikai konstatavo A.Kalasiūnui neaiškios kilmės tachikardiją – širdies susitraukimų dažnio padidėjimą. Iš teismo salės jį išnešė su neštuvais, nors A.Kalasiūnas buvo sąmoningas ir pasirašė, kad sutinka su medikų jam teikiama pagalba.

Visų pergudrauti nepavyko

Pajungus specialią aparatūrą, teisiamasis išvežtas į ligoninę taip ir neišklausęs kito savo draugo, parvežusio tą atmintiną vakarą jo buvusią merginą į namus, bei vėliau ją išgelbėjusių policininkų parodymų. Jiems teks tai prisiminti jau kitą posėdį.

Minėtas draugas ikiteisminio tyrimo metu pasakojo, kad A.Kalasiūnas tada jį pasiuntė pas savo buvusią merginą specialiai, žinodamas, kad kažkas pradūrė jos automobilio padangą. Nors automobilio savininkė A.Kalasiūnui neskambino. Tačiau draugas nusprendė pasivažinėti su jam į akį kritusia buvusia A.Kalasiūno mergina, kuri pastarąjį jau buvo palikusi, be jo leidimo. Ir tai pažadino jame žvėrį.

Remiantis pareikštu kaltinimu, A.Kalasiūnui gresia laisvės atėmimas iki 20 metų arba iki gyvos galvos. Ketvirtadienį jį nuvežus į Respublikinę Kauno ligoninę, teisiamasis cirkus krėtė ir ten. Medikai nesunkiai perprato, kad kažkas su jo negalavimu ne taip – pulsas padažnėjęs, bet jokio akivaizdaus širdies sutrikimo nėra. O tokius „negalavimus“ galima gydyti už grotų, nes A.Kalasiūnas nuosprendžio laukia suimtas. Jo skundą dėl neva neteisėto suėmimo aukštesnės instancijos teismas atmetė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų