Mirtinas šūvis Kaišiadoryse: įtariamojo ir liudytojų parodymai skiriasi

  • Teksto dydis:

Kruvino incidento, įvykusio šeštadienio vakare Kaišiadoryse, per kurį buvo nušautas 44-erių S.Ž., aplinkybes tiriantys teisėsaugininkai jau apklausė ir moterį, dėl kurios, pirminiais duomenimis, įvyko šis tragiškai pasibaigęs konfliktas, ir kartu su nužudytuoju buvusius asmenis. Jų parodymai ir šiuo nusikaltimu įtariamo 71-erių V.A., kurį leista suimti trims mėnesiams, versija dėl to, kas įvyko, nesutampa.

V.A., kaip paaiškėjo, dar prieš keletą metų aktyviai dalyvavęs politikoje – buvo apylinkės rinkimų komisijos 2015-aisiais renkant Kaišiadorių rajono valdžią narys, pasiūlytas Darbo partijos, teigia, kad į žmogžudystės vietą atvyko pačios aukos kvietimu. Esą S.Ž., jam paskambinus tądien savo 53-ejų metų draugės, pas kurią ryte gėrė kavą, telefonu, atsiliepęs už ją ėmė pirmas grasinti. O jis iššūkį priėmė ir atvyko į nurodytą vietą, pasiėmęs nupjautvamzdį ir porą šovinių. Tuo tikslu, jeigu S.Ž., kurio jis iki tol nepažinojo, iš tikrųjų sugalvotų pulti.

Anot V.A., šį nupjautvamzdį, kurį laikė nelegaliai, jis ir įsigijo savigynos tikslu dėl to, kad gyveno vienas ir tolėliau nuo miesto.

Jau daugiau kaip 20 metų išsiskyręs V.A. moterį, dėl kurios viskas įvyko, linkęs pristatyti kaip savo širdies draugę. Nors pastaroji, beje, turinti sutuoktinį, judviejų santykių sureikšminti nelinkusi. Tą rytą, kai V.A. gėrė pas ją kavą, jos sutuoktinis buvo išvykęs į kaimą. O V.A. išėjus, ji jau svečiavosi pas kitą savo draugą, kur ir susipažino su devyneriais metais jaunesniu S.Ž. Bevartojant alkoholį, šis pasipasakojo, kad taip pat yra išsiskyręs.

Anot galimai konflikto priežastimi tapusios moters, į susitikimą su V.A., kuris jai įkyriai skambino ir klausė, kada ji grįš namo, S.Ž., po kurio laiko atsiliepęs įkyruoliui jos telefonu, išėjo vienas. Jam negrįžtant, paskambino kažkas iš kitų jos pažįstamų ir pasakė, kad S.Ž. nušautas.

Tuo tarpu vienas iš šio nusikaltimo liudytojų, buvęs įvykio vietoje, teigia, kad S.Ž. jam tądien paskambino, prašydamas palydėti į susitikimą su kažkokiu agresyviai nusiteikusiu asmeniu. Į susitikimą su pastaruoju jie ėjo tryse. Kartu su minėtais draugais – ir dar vienas asmuo iš tos pačios užstalės, kurioje dalyvavo ir konflikto priežastimi tapusi moteris.

Anot S.Ž. draugo, jiems atėjus į garažų masyvą, kuriame jų savo automobilyje „Audi“ laukė nepažįstamasis, jo transporto priemonės langai buvo aprasoję. Tačiau vienas iš jų – vairuotojo buvo praviras. Pro jį nepažįstamasis buvo iškišęs ginklą. Iš šio šauta, jiems dar besiartinant.

Draugui pavyko šūvio išvengti, o S.Ž. sukniubo. Po to „Audi“ vairuotojas užvedė variklį ir iš įvykio vietos pasišalino. Tačiau buvusieji su S.Ž. spėjo įsidėmėti šaulio automobilio valstybinius numerius.

Tuo tarpu V.A. linkęs pasakoti, kad iššovęs į S.Ž., nes šis esą jį pavadino gaidžiu. O ginklo gaiduką jis nuspaudė tuo metu, kai būsimoji auka spyrė koja į jo durelių stiklą. Esą šūvis ir byrančio stiklo garsai pasigirdo beveik vienu metu. Po šūvio sukniubusiojo draugai pabėgo. O jis, norėdamas išvažiuoti, dar turėjo patraukti sau nuo kelio auką.

Kaip jau rašyta, sulaikius V.A. maždaug po valandos, jam buvo nustatytas 1,16 prom. girtumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mldc

mldc portretas
pasikviete dvi gorilas pries pensininka, galvojo suspardys kaip obuoli. pensininkas nedurnas ir pasiruose. gavo ko nusipelne erelis

Anonimas

Anonimas portretas
Moteris nieko deta, itariamojo buvo pasirinkimas nuspausti gaiduka.

Al

Al portretas
Idiotas pasivadines "Nuomone" prie ko cia moteris, jos kunas jos protas, ka nori su juo ta daro. Ji nenurode vienam ateit mirt o kitam sedwr.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių